Νέα επιτυχημένη αποστολή της Ε.Δ.Κ.Ε., αυτή τη φορά στη Ροδόπη

Οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) πάντα προσηλωμένοι στο έργο τους συνεχίζουν δυναμικά να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στ’ αδέσποτα ζώα που είναι αποκλεισμένα από κάθε κτηνιατρική φροντίδα και αναπαράγονται ανεξέλεγκτα διογκώνοντας έτσι τον αριθμό του πληθυσμού τους.

Στη νέα τους αποστολή οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2017 τη Ροδόπολη όπου στείρωσαν συνολικά 39 θηλυκά αδέσποτα σκυλιά. «Ήταν το βορειότερο σημείο της χώρας μας που έχουμε βρεθεί μέχρι τώρα, σε ελάχιστη απόσταση από τα σύνορα και κοντά στον πλούσιο υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης. Παράλληλα, μιας και η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι αρωγός κάθε έρευνας που αφορά στα ζώα, στην αποστολή μας συμμετείχε η καθηγήτρια παρασιτολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστασία και ο διδακτορικός φοιτητής παρασιτολογίας Θάνος Αγγέλου, οι οποίοι πήραν δείγματα αίματος από τα ζώα της αποστολής για ερευνητικούς σκοπούς» αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε.

 

 

Επικεφαλής της αποστολής στη Ροδόπη Σερρών ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι εθελοντές κτηνίατροι Γιώργος Καρούζος, Βίκυ Σαπανίδου, Θόδωρος  Κουπίδης, Θάνος Δερμιντζάκης, Κύρος Χατζημήσιος. Γεωργία Τρικούπη, Αρσινόη Γεωργανά, Νικολέτα Μαζαράκη, Βιργινία Παπαγεωργίου, Γιάννης Τούπος, Κατερίνα Ντέμκα, Εύα Ψαραλέξη και οι φοιτητές κτηνιατρικής Βαλάντης Σκρέκας, Χαράλαμπος Κουτσός και Ιορδάνης Καραντάκωφ.

Οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο τους μπορείτε να τους γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους www.edke.gr.

Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (ελληνικά ή λατινικά) με χρέωση 2,51 ευρώ ή μέσω Paypal στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.