Νέες επιτυχημένες αποστολές των εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. σε Ίο και Καστοριά

Συνολικά 42 γάτες και 49 σκύλους στείρωσαν, εμβολίασαν και σήμαναν ηλεκτρονικά οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος) σε δύο νέες αποστολές βοήθειας προς τ’ αδέσποτα ζώα που έλαβαν χώρα μέσα στον μήνα Ιούνιο στο κυκλαδίτικο νησί της Ίου και στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2019 οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά την Ίο μετά από πρόσκληση του τοπικού Δήμου. Όπως αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε. τα περισσότερα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των γάτων, γεγονός που καθιστά τις στειρώσεις και την ενημέρωση του κοινού τα μόνα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού. Οι εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 40 γάτες.

 

 

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Ίο ήταν ο Γιάννης Μπάτσας, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι εθελοντές κτηνίατροι Αρσινόη Γεωργανά, Γιώργος Καρούζος, Γιώργος Ρόζος, η Μαγδαληνή Παπαδοπούλου και η φοιτήτρια κτηνιατρικής Δήμητρα Παππά. Η Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστεί τον Δήμο για την πρόσκληση, τους τοπικούς εθελοντές για τη βοήθεια και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Seajets για τη χορηγία που παρείχαν στο κόστος των εισιτηρίων μεταβίβασης.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2019 οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. επισκέφθηκαν την Καστοριά έπειτα από πρόσκληση του τοπικού Δήμου. Οι κτηνίατροι στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 49 σκύλους και 2 γάτες στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

 

 

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι εθελοντές κτηνίατροι Βίκυ Σαπανίδου, Θεόδωρος Κουπίδης, Πέτρος Μπίσκας, Ζωή Θώμου, Μαρία Παπχιάνου, Μαρία Καρπερού, Φωτεινή Τζαβέλα, Έφη Κουλιέρη, Ζαχαρία Αλεξανδράκη, Μάγδα Παπαδοπούλου, Ηρώ Κατσιφού, Κασσιόπη Κοκκινάκη, Νίκος  Γιαννηκώτσιου και η φοιτήτρια κτηνιατρικής Αμαλία Οικονόμου.

Η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

 

 

Επίσης το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε ένα αδέσποτο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ε.Δ.Κ.Ε. στο www.edke.gr και μάθετε πώς!