Ο Σύλλογος «Ντορίς» και μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου καθάρισαν την ιστορική γέφυρα Δεβοσέτου μέχρι το Λιμεναρχείο

Στέλνοντας το μήνυμα « Αγαπάμε τα ζώα, διατηρούμε την πόλη μας καθαρή» τα μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου καθάρισαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 την ιστορική γέφυρα Δεβοσέτου, αλλά και την περιοχή μέχρι το Λιμεναρχείο από τα περιττώματα, αλλά και τα σκουπίδια που οι άνθρωποι αφήνουν στο πέρασμά τους.

«Αγαπάμε τα ζώα μας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μαζεύουμε στους περιπάτους με τους τετράποδους φίλους μας τις ακαθαρσίες τους και δεν τα αφήνουμε για τους άλλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα μαζεύουμε εμείς» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασάδο.

 

 

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου έχουν συμμετάσχει και σε άλλες δράσεις του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» στο πλαίσιο των μαθητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

 

 

Και την περασμένη Κυριακή δεκάδες νέοι άνθρωποι έδωσαν το καλό παράδειγμα και ρίχτηκαν στη μάχη της καθαριότητας προάγοντας τον εθελοντισμό.

Ο Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» συγχαίρει τόσο τα μέλη του όσο και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου που συμμετείχαν στη δράση και ευελπιστεί ότι οι πολίτες θα προσπαθήσουν περισσότερο για να διατηρούν την πόλη του Αργοστολίου καθαρή.

 

 

Φωτογραφίες: Σπύρος Σακαλής