Οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν δωρεάν 549 αδέσποτα ζώα σε έξι μήνες

Συνολικά 549 αδέσποτα ζώα συντροφιάς στείρωσαν δωρεάν οι εθελοντές κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) σε διάστημα έξι μηνών στις αποστολές τους στο Λουτράκι, στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, στην Καβάλα, στη Σκύδρα, στην Ίο, στην Αλόννησο και στο Κιάτο.

Η δράση των Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων που εργάζονται αμισθί εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και έχει ως κύρια αποστολή την προσφορά ιατρικής βοήθειας σε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική φροντίδα.

Ειδικότερα ο σκοπός των εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. είναι η ανακούφιση του πόνου, ο ιατρικός έλεγχος,  η αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, ο έλεγχος της ασύστολης αναπαραγωγής, η ιατρική περίθαλψη άγριων ειδών της ελληνικής πανίδας και η καλλιέργεια του φιλοζωικού αισθήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε. η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού της, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζετε τη δράση της μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία των εθελοντών κτηνιάτρων είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ ή μέσω Paypal στους λογαριασμούς της ΕΔΚΕ».