Οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν & περιέθαλψαν αδέσποτα ζώα στα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια επισκέφθηκαν οι κτηνίατροι - μέλη της Μ.Κ.Ο. «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος» (Ε.Δ.Κ.Ε.), οι οποίοι το τριήμερο 27 - 29 Νοεμβρίου στείρωσαν 71 γάτες και 4 σκυλιά.

Στα Κουφονήσια δεν υπάρχει κτηνίατρος με αποτέλεσμα τα ζώα συντροφιάς να είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική παρακολούθηση. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πόσο σημαντική ήταν η επίσκεψη των εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. στο νησί, οι οποίοι θεωρούν υποχρέωσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε ζώο που έχει ανάγκη τη φροντίδα τους.

Στην αποστολή στα Κουφονήσια συμμετείχαν οι εθελοντές κτηνίατροι Ελευθερία Μάτα, που ήταν επικεφαλής της ομάδας, η Αλίκη Δέγλερη, η Ελένη Φωτοπούλου, η Μαρία Κοκλιώτη, η Ηρώ Φερέιρα, η Αφροδίτη Βέργου και η φοιτήτρια κτηνιατρικής Νικολέττα Κριμπισλή.

 

 

Εκτός των προγραμματισμένων στειρώσεων η Ε.Δ.Κ.Ε. συνεργάστηκε με το τμήμα Παρασιτολογίας του Α.Π.Θ. και τη Δρ. Αναστασία Διάκου, συλλέγοντας κόπρανα και κάνοντας αιμοληψίες σε 30 γάτες. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές κτηνίατροι αυτή η συνεργασία ανοίγει νέους ορίζοντες στις αποστολές της Ε.Δ.Κ.Ε., και εύχονται να ακολουθήσουν νέες δράσεις και συνέργιες και με άλλους τομείς του κλάδου τους.

Για να στηρίξετε το έργο των εθελοντών κτηνιάτρων ώστε να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα που χρήζουν κτηνιατρικής φροντίδας μπορείτε να στείλετε μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ.