Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. αψήφησαν τη χιονοθύελλα και στείρωσαν 28 αδέσποτα ζώα στην Αγιά Λάρισας

Οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι παντός καιρού και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες παράσχουν την κτηνιατρική τους βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Δεν πτοήθηκαν ούτε από την κακοκαιρία, ούτε από τη χιονοθύελλα που επικρατούσε στην Αγιά Λάρισας όπου επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου 2019 μετά από πρόσκληση του τοπικού Δήμου και κατάφεραν να φέρουν τη νέα αποστολή τους σε πέρας αφού στείρωσαν, εμβολίασαν και σήμαναν ηλεκτρονικά συνολικά 28 αδέσποτους σκύλους και γάτους του Δήμου Αγιάς στο κτηνιατρείο των Δημήτρη Γκουγκουλή και Σοφίας Ζώη.

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. ήταν ο Στέφανος Μπάτσας και ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι κτηνίατροι Αδαμαντία Κυριακίδου, Νικολέττα Μπρισίμη, Νίκος Παυλόπουλος, Ελένη Κλεισσά, Σμαρώ Γιαπιτζόγλου, Χρύσα Λαγουδάκη, Κασσιόπη Κοκκινάκη, Μαρία Παπχιάνου, Μαρία Καρπερού, Διονυσία Τουφεξή, Σπύρος  Γιαννάκης και η φοιτήτρια κτηνιατρικής Τόνια Ιωαννίδου.

Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. αναφέρουν για τη δύσκολη αυτή αποστολή τους στον Δήμο Αγιά τα εξής: «Δυστυχώς οι συνθήκες ήταν αντίξοες, μιας και δουλέψαμε εν μέσω χιονοθύελλας! Παρόλα αυτά, καταφέραμε να στειρώσουμε, να εμβολιάσουμε και να τσιπάρουμε 28 αδέσποτους σκύλους και γάτες. Εργαστήκαμε στο κτηνιατρείο των Γκουγκουλή Δημήτρη και Ζωής Σοφίας, τους οποίους ευχαριστούμε, όπως και τους συνεργάτες τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τοπικό φιλοζωικό σωματείο για την άριστη συνεργασία καθώς και τους τοπικούς φορείς για την πρόσκληση.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου  αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.