Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν 62 σκυλιά και 40 γάτες στο Κιάτο

Μέσα σε δύο μέρες στις 16 και 17 Αυγούστου οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στείρωσαν στο κτηνιατρείο της Βιολέτας Ηλιοπούλου συνολικά 102 ζώα συντροφιάς, 62 σκυλιά και 40 γάτες, στο Κιάτο έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Σικυωνίων. 

Όπως αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε. οι εθελοντές κτηνίατροι σε συνάρτηση με τους τοπικούς φορείς συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μια ακόμα αποστολή. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 24 συναδέλφους που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο και τις γνώσεις τους και προσέθεσαν το δικό τους κομμάτι στη συλλογική προσπάθεια που κάνει η οργάνωσή μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε.Δ.Κ.Ε. 

Ο σκοπός των εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. είναι η ανακούφιση του πόνου, ο ιατρικός έλεγχος,  η αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, ο έλεγχος της ασύστολης αναπαραγωγής, η ιατρική περίθαλψη άγριων ειδών της ελληνικής πανίδας και η καλλιέργεια του φιλοζωικού αισθήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε. η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού της, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζετε τη δράση της μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία των εθελοντών κτηνιάτρων είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη Ε.Δ.Κ.Ε. (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ ή μέσω Paypal στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.