Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν αφιλοκερδώς 313 αδέσποτα ζώα το φθινόπωρο του 2018

Τα νησιά Σπέτσες, Κουφονήσια, Σκόπελο και Πάτμο επισκέφθηκαν οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) κατά τους μήνες του φθινοπώρου του 2018 με σκοπό να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για τον  περιορισμό – μέσω των στειρώσεων - του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, τις τοπικές φιλοζωικές και τους εθελοντές, οι κτηνίατροι κατάφεραν να στειρώσουν στα τέσσερα αυτά νησιά συνολικά 303 γάτες και 10 σκύλους.  

 

 

Η Ε.Δ.Κ.Ε. αναφέρει γι’ αυτές τις αποστολές της τα εξής: «Η οργάνωσή μας το φθινόπωρο αυτό, βρέθηκε σε 4 πανέμορφα νησιά μέσα σε 2 μήνες. Ξεκινήσαμε με τις Σπέτσες, έπειτα κατευθυνθήκαμε στα Κουφονήσια, συνεχίσαμε με την Σκόπελο και ολοκληρώσαμε με την Πάτμο. Περισσότεροι από 40 κτηνίατροι έδωσαν το «παρών» και αφιέρωσαν τον χρόνο τους στον εθελοντισμό, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για τ’ αδέσποτα ζώα, παρά την κούραση των ταξιδιών.

Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και Δήμους που συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να καταφέρουμε να στειρώσουμε στο σύνολο 303 γάτες και 10 σκύλους. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους χορηγούς μας, χωρίς τους οποίους το έργο μας θα ήταν αδύνατο!».

 

 

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου  αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.