Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν, εμβολίασαν και σήμαναν ηλεκτρονικά 45 σκύλους στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Στο Σιδηρόκαστρο βρέθηκαν το διήμερο 1-2 Σεπτεμβρίου 2018 οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) προκειμένου να προφέρουν για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες τους σε αδέσποτα ζώα που έχουν άμεση ανάγκη κτηνιατρικής φροντίδας.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σιντικής Σερρών, οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. μετέβησαν στο Σιδηρόκαστρο και σε συνεργασία με την Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Σιντικής «Φιλοσίντικες» στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 45 σκύλοι.

 

 

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι κτηνίατροι Βίκυ Σαπανίδου, Αδαμαντία Κυριακίδου,  Γεωργία Τρικούπη, Ελένη Τομπουλίδου, Νικολέττα Μαζαράκη, Ειρήνη Ελευθεριάδου, Γεωργία Παπανικολάου, Βασίλης Πετρίδης, Ιορδάνης Καραντάκωφ, Αφροδίτη Γούναρη, Πέτρος Μπίσκας και οι φοιτήτριες κτηνιατρικής Γιαννή Μελίνα και Οικονόμου Αμαλία. Την ομάδα της Ε.Δ.Κ.Ε. βοήθησε και ο κτηνίατρος Φρέσας Στέλιος, ο οποίος διατηρεί το κτηνιατρείο του στην πόλη των Σερρών.

Η Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο του Δήμου Σιντικής Σερρών και την Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Σιντικής «Φιλοσίντικες» για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία, καθώς και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της αποστολής.

 

 

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου  αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.