Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν, εμβολίασαν & τσίπαραν 44 σκύλους και 24 γάτες στο Λουτράκι

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου 2019 οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) βρέθηκαν στο Λουτράκι όπου στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 44 σκύλους και 24 γάτες που ζουν εντός των ορίων του Δήμου.

Η συμβολή των τοπικών αρχών και φιλόζωων, ήταν καθοριστική σε άλλη μια επιτυχημένη αποστολή της Ε.Δ.Κ.Ε. που συνεχίζει να παρέχει αφιλοκερδώς κτηνιατρική φροντίδα σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

 

 

Οι στειρώσεις έγιναν στα κτηνιατρεία της Μαρίας Μπελιβάνη και του Ιωάννη Λέκκα. Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. στο Λουτράκι ήταν ο Παύλος Πέζαρος, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι εθελοντές κτηνίατροι Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, Θοδωρής Καναβός, Βάλια Ταραντίλη, Χρήστος Κοτοπούλης, Αρσινόη Γεωργανά, Γιώργος Καρούζος, Χρύσα Λαγουδάκη, Κορίνα Γιαμουτσάρη, Κασσιόπη Κοκκινάκη, Στέφανος Μπάτσας, Ιωάννης Μπάτσας, Άνθια Βράκα και οι φοιτητές  κτηνιατρικής Στέλλα Δάνα, Μαρία Μπούζιου και Άγγελος Κόκκοτας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. σε αποστολές τους που πραγματοποιούν εδώ και 6 χρόνια στο Λουτράκι έχουν καταφέρει να στειρώσουν και να εμβολιάσουν κατά της λύσσας συνολικά 351 αδέσποτα ζώα.

 

 

Η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

 

 

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε ένα αδέσποτο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ε.Δ.Κ.Ε. στο www.edke.gr και μάθετε πώς!