Οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν και εμβολίασαν 32 σκύλους στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017 οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) και πρόσφεραν για άλλη μια φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς όφελος των αδέσποτων ζώων. Δέκα εθελοντές κτηνίατροι και  δύο φοιτητές κτηνιατρικής από 4 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βέροια) κατέφθασαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων όπου αντίκρυσαν πολλά σκυλάκια γεμάτα αγάπη.

Η Ρήνα όμως και η αδέσποτη ζωή της, τους έκλεψε την καρδιά. Βρέθηκε πίσω από το νοσοκομείο Ιωαννίνων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη 8 κουταβιών. Έμεινε εκεί και μεγάλωσε τα 7 μωρά της, καθώς το ένα δυστυχώς απεβίωσε. Ήταν τόσο καλή μάνα, που δέχθηκε 2 ορφανά κουτάβια, μετά άλλα 4 και στη συνέχεια άλλα 9, μεγαλώνοντας συνολικά 22 σκυλιά. Οι εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν την Ρήνα και είναι έτοιμη για υιοθεσία.

 

 

Συνολικά οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν και εμβολίασαν κατά της λύσσας 32 σκύλους που φιλοξενούνται προσωρινά  στο Δημοτικό Καταφύγιο Ιωαννίνων. Επικεφαλής της αποστολής στης Ε.Δ.Κ.Ε. στα Ιωάννινα ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα των κτηνιάτρων αποτελούσαν οι Βίκυ Σαπανίδου, Θεόδωρος Κουπίδης, Έλενα Κλεισσά, Στέφανος Μπάτσας, Θάνος Αγγέλου, Άννα Μαρία Σκουλικαρίτη, Αδαμαντία Κυρικακίδου, Αλέξανδρος Βανταράκης, Νικολέττα Μπρισίμη και οι φοιτήτριες Στεφανία Γιαννοπούλου και Χριστίνα Αγγέλα Κυπαρίσση.

Η Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστεί όλους τους εθελοντές, την κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ιωαννίνων κα Σάνυ Καραπέτσιου και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.  Θωμά Μπάκα, για την βοήθεια και φιλοξενία τους.

 

 

Όλοι οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η συμβολή σας για να συνεχίσουν το έργο τους είναι απαραίτητη. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο της Ε.Δ.Κ.Ε. μπορείτε να την γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της www.edke.gr και να μάθετε πως μπορείτε να την ενισχύσετε στην προσπάθεια της να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα αδέσποτα της χώρας μας.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα. Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.