Οι Ζω.Ε.Σ. αναζητούν εθελοντές για να ενισχύσουν την ομάδα της Αθήνας

Εθελοντές που θα ενισχύσουν με τις δράσεις τους την ομάδα της Αθήνας αναζητούν οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) που ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 από την Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων με σκοπό την προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας για τη δημιουργία υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών με αναπτυγμένα και υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα.

Στο κάλεσμα τους οι Ζω.Ε.Σ. αναφέρουν: «Eάν ονειρεύεσαι μαζί μας έναν ανθρωπινότερο κόσμο όπου άνθρωποι και ζώα θα συνυπάρχουν αρμονικά και θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της αλλαγής τότε έλα μαζί μας! Γίνε μέρος της ομάδας μας! Γίνε εθελοντής! Όποιο τρόπο και αν επιλέξεις, να ξέρεις ότι η βοήθειά σου μας κάνει δυνατότερους!».

 

 

Πώς να γίνετε εθελοντές

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για εθελοντική εργασία όποιου είδους εσείς επιθυμείτε να προσφέρετε (σχολεία, δημόσιες δράσεις, γραμματειακή υποστήριξη, μεταφορά εθελοντών κ.τλ.) στέλνοντας το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντή ή επικοινώνησε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6972852898 (Παπαποστόλου Κατερίνα, καθημερινά μετά τις 2 μ.μ.) μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Οι συνεντεύξεις θα γίνουν από την Παρασκευή 13 Ιουλίου ως και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας σε μέρος και ώρα που θα καθοριστεί από την εκάστοτε επικοινωνία.

Από τις 17 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου ανοίγουν οι αιτήσεις για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!

Γίνε μέρος του οράματός της ομάδας Ζω.Ε.Σ.  για ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού ζωοφιλικού εκπαιδευτικού κατεστημένου! Γκρέμισε και ξαναχτίσε έναν κόσμο όπως εσύ τον ονειρεύεσαι!

 

 

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. 

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2004, ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 18 χρόνια υπηρεσίας της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 24 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη.

Σήμερα η ομάδα αριθμεί 25 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 80 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών!

 

 

Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 120.000 παιδιά. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους ακολουθούν την ομάδα.

Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικό και πολυθεματικό με την ονομασία «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει του υπ’ αριθμ. αρ. 43/19- 10-2017 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-2018, στοχεύει σε ένα πιο ανθρώπινο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.

 

 

Αυτή τη στιγμή παράλληλα εκπονεί και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» με τη βοήθεια του Πόθου που επισκέπτεται άτομα με αναπηρίες και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής. Επιπλέον έχει ξεκινήσει συνεργασία με το «Άγγιγμα Ζωής» για την επαφή του Πόθου με παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

Για τον λόγο αυτόν η δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. Κατερίνα Παπαποστόλου έχει ξεκινήσει τη φοίτηση της στο ετήσιο κοινοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα έχει ξεκινήσει σπουδές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας της Λυών στην Γαλλία.

Χορηγοί Επικοινωνίας της ομάδας Ζω.Ε.Σ. είναι η ιστοσελίδα "Ιστορίες Αδέσποτων" και το περιοδικό "Κατοικίδια εν Δράσει".