Οι Ζω.Ε.Σ. αναζητούν εθελοντές σε όλη την Ελλάδα!

Οι Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.) αναζητούν εθελοντές για να  πλαισιώσουν τις υφιστάμενες και νέες ομάδες που δημιουργήθηκαν για την περίοδο 2018 - 2019 και να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες και δράσεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού διαδραστικού και πολυθεματικού προγράμματος με την ονομασία «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας για τη δημιουργία υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών με αναπτυγμένα και υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων και ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ., αναφέρει στην πρόσκληση για συμμετοχή: «Η μεγάλη ώρα για να ξαναμπούμε στα σχολεία πλησιάζει! Μετά από την επίσκεψή μας σε πάνω από 550 σχολεία είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεγαλώσουμε και φέτος την ομάδα μας. Eάν ονειρεύεσαι μαζί μας έναν ανθρωπινότερο κόσμο όπου άνθρωποι και ζώα θα συνυπάρχουν αρμονικά και θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της αλλαγής τότε έλα μαζί μας! Γίνε μέρος της ομάδας μας! Γίνε εθελοντής! Όποιο τρόπο και αν επιλέξεις, να ξέρεις ότι η βοήθειά σου μας κάνει δυνατότερους!».

 

 

Πώς να γίνετε εθελοντές

Αν μένεις στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχουν ομάδες Ζω.Ε.Σ. τις οποίες και μπορείς να δεις αναλυτικά στο www.zwes.gr εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου για εθελοντική εργασία όποιου είδους εσύ επιθυμείς να προσφέρεις (σχολεία, δημόσιες δράσεις, γραμματειακή υποστήριξη, μεταφορά εθελοντών κ.τλ.) στέλνοντας το βιογραφικό σου στο [email protected], συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντή στο www.zwes.gr ή άφησε το μήνυμα σου στη Σελίδα Ζω.Ε.Σ. στο facebook μέχρι και την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Γίνε μέρος του οράματός μας – επισημαίνει η κα Παπαποστόλου -  για ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού ζωοφιλικού εκπαιδευτικού κατεστημένου! Γκρέμισε και ξαναχτίσε έναν κόσμο όπως εσύ τον ονειρεύεσαι! Σε περιμένουμε!

 

 

Διώνη, Άξελ και Πόθος. Οι τρεις σκύλοι-μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ.

Σήμερα οι Ζω.Ε.Σ. αριθμούν 28 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 98 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών!

Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 120.000 παιδιά. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος - με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους - ακολουθούν την ομάδα.