Ολοκληρώθηκε για φέτος το Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων της GAWF/Animal Action με την υποστήριξη της WIND

Συνολικά 92 αδέσποτα ζώα στειρώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος στειρώσεων της GAWF/Animal Action, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το 2016 με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND.

Από το 2011, η WIND βρίσκεται στο πλευρό της GAWF/Animal Action  στηρίζοντας την Κτηνιατρική Ομάδα Στειρώσεων και Κτηνιατρικής Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος συνεργασίας της GAWF/Animal Action με την WIND έχουν στειρωθεί περισσότερα από 730 ζώα από το 2011.

Το 2016 η GAWF/Animal Action κατάφερε να στειρώσει 92 αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με τα εξής φιλοζωικά σωματεία: Εφτάψυχες/Nine Lives Greece (25 στειρώσεις γατών), Φίλοι Ζώων Χαλανδρίου (3 στειρώσεις σκύλων), Φιλοζωικό Σωματείο ΜΕΡΙΜΝΩ στο Μαρκόπουλο (8 στειρώσεις σκύλων και 10  γατών), Φιλοζωικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού -  Διογένης (4 στειρώσεις σκύλων και 12 γατών), Ο Άργος Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης (30 στειρώσεις γατών).

Η GAWF/Animal Action αναφέρει σχετικά με τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων: «Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδέσποτων. Μία θηλυκή γάτα και οι απόγονοι της γεννούν 420.000 γατιά σε 7 χρόνια και μία θηλυκή σκύλα και οι απόγονοι της  γεννούν 67.000 σκυλιά σε 6 χρόνια. Τα οφέλη της στείρωσης είναι πολλαπλά και για την κοινωνία και για το ζώο: Μείωση της  επιθετικότητας, βελτίωση της  γενικότερης υγείας του ζώου και προστασία της δημόσιας υγείας χάρη στο μικρότερο αδέσποτο πληθυσμό».

Η GAWF/Animal Action ευχαριστεί θερμά τη WIND καθώς και τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων που βοήθησαν με ποικίλους τρόπους στην όλη διαδικασία και συνέβαλλαν καταλυτικά ώστε να ολοκληρωθεί και φέτος με επιτυχία το Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων.