Πάνω από 160 πυρόπληκτα ζώα περιέθαλψαν οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Ραφήνα

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στάθηκε από την πρώτη στιγμή έμπρακτα δίπλα στα πυρόπληκτα ζώα της Ανατολικής Αττικής και Κινέτας που είχαν ανάγκη άμεσης περίθαλψης.

Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 πάνω από 30 εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. περιέθαλψαν και φρόντισαν περισσότερα από 160 καμένα ή τραυματισμένα από τις πυρκαγιές ζώα  (γάτες, σκύλους, κουνέλια, χελώνες) στον Σταθμό Α’ Βοηθειών που έστησαν στο πάρκο Κερύνειας στο λιμάνι της Ραφήνας και σε χώρο που παραχώρησε για τον σκοπό αυτόν ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. Παράλληλα, κλιμάκια κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. αποστέλλονταν στην Κινέτα, όπου και περιέθαλπαν τα εκεί τραυματισμένα ζώα.

 

 

Η Ε.Δ.Κ.Ε., που σκοπό έχει να παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα, αναφέρει:  «Η πιο δύσκολη, ως τώρα, αποστολή μας τελείωσε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές συναδέλφους που έδωσαν και την ψυχή τους, κλείνοντας τα ιατρεία τους και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα οποιαδήποτε υποχρέωση είχαν για να βοηθήσουν, όλους τους εθελοντές φιλόζωους που μας βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να μην λείψει πραγματικά τίποτα από τους τετράποδους φίλους μας!

 

 

Η συσπείρωση όλων των πολιτών ήταν πραγματικά συγκινητική και στην Ε.Δ.Κ.Ε. θεωρούμε πως φέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τα ζώα στην Ελλάδα! Οι σκέψεις όλων είναι στα αδικοχαμένα θύματα της ολέθριας αυτής πυρκαγιάς. Ευχόμαστε από καρδιάς, κάθε δύναμη στις οικογένειες τους» καταλήγει η Ε.Δ.Κ.Ε. 

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.