Πρώτο μέλημα του η φροντίδα των αδέσποτων

Ο Θεόφιλος Δερμιτζάκης φροντίζει καθημερινά τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής του στο Ηράκλειο Κρήτης δίνοντας και παίρνοντας αγάπη από τους τετράποδους φίλους του που τον περιμένουν με «καρφωμένο» το βλέμμα τους στο δρόμο, πιστά στο καθορισμένο «ραντεβού» τους.

Δεν προσφέρει στα αβοήθητα ζώα μόνο και μόνο από ηθική υποχρέωση ή για να γεμίσει με κάποια δραστηριότητα τον ελεύθερο του χρόνο. Για τον κ. Δερμιτζάκη το να χορτάσει, να ξεδιψάσει και να δώσει αγάπη στα ζώα του δρόμου αποτελούσε ανέκαθεν μια εσωτερική ανάγκη που πηγάζει μέσα από την καρδιά του. Κι αυτό το εισπράττουν οι τετράποδοι αδέσποτοι φίλοι του και του το ανταποδίδουν στο πολλαπλάσιο.  

 

 

Η γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” μετέφερε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη των εθελοντών φιλόζωων του Ηρακλείου προς το πρόσωπο του Θεόφιλου Δερμιτζάκη, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και το έργο του ήδη έχει καταγραφεί στις καρδιές και τις συνειδήσεις τους. «Ο Θεόφιλος είναι πάντα παρόν και βοηθάει σε πλήθος περιστατικών. Τρέχει κάθε μέρα για τ’ αδέσποτα ζώα. Προσφέρει αθόρυβα και χωρίς να βαρυγκωμά. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που τον έχουμε συνοδοιπόρο μας στον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων ζώων».