«Save a Greek Stray» και Πρατήρια BP ενώνουν τις δυνάμεις τους περιθάλποντας και στειρώνοντας 162 σκυλιά στην Ανατολική Μάνη

Η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» σε συνεργασία με τα πρατήρια BP ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη δράση του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» που βασίζεται στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων για την ανάπτυξη του φιλοζωικού αισθήματος ώστε η νέα γενιά να βάλει ένα τέλος στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των ζώων και στη στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.

Μετά τον δήμο Δυτικής Αχαΐας, οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» βρέθηκαν στην Ανατολική Μάνη όπου παρουσίασαν από τις 6 έως τις 10 Μαΐου 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο. Ο κόσμος των κατοικίδιων» σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου φυτεύοντας τον σπόρο μιας διαφορετικής αντίληψης και αντιμετώπισης των ζωών από τη νέα γενιά, που αποτελεί την μοναδική τους ελπίδα, για ένα μέλλον χωρίς εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις, αλλά αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

 

 

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» οι εθελοντές κτηνίατροι Χρήστος Κτενάς, Θοδωρής Μπαμπλένης, Θωμάς Σβήγκας, Νίκος Παπαθεοδώρου και Λάζαρος Καρανάσιος κατά το διήμερο 11 – 12 Μαΐου 2019 περιέθαλψαν, στείρωσαν, εμβολίασαν και σήμαναν ηλεκτρονικά 162 σκυλιά.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray», της φιλοζωικής οργάνωσης «Μέλιος», αλλά και των κατοίκων της Ανατολικής Μάνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και η μεγάλη συμμετοχή τους συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της δεύτερης δράσης του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα». 

 

 

Σε ανακοίνωσή της η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» αναφέρει για τη 2η δράση του προγράμματός της στην Ανατολική Μάνη τα εξής: «Σ’ έναν από τους πιο όμορφους, αλλά και πιο «άγριους» τόπους της χώρας, καταφέραμε να πιάσουμε το όνειρο και να στειρώσουμε 162 θηλυκά σκυλιά.

Κι αυτό χάρη στη συνδρομή των εθελοντών της φιλοζωικής οργάνωσης «Μέλιος», αλλά και τη θεαματική προσέλευση των κατοίκων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, να δώσουν ένα τέλος στη βασανιστική ζωή των σκύλων που ζούσαν στα απομακρυσμένα χωριά τους, οδηγώντας ώρες για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη στείρωση και να χαρίσουν μια παράταση ζωής στα σκυλιά που τάιζαν, αλλά και σ ‘εκείνα που έβλεπαν να υποφέρουν στις αυλές και τις στάνες των συγχωριανών τους.

 

 

Ζήσαμε ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μας βλέποντας ανθρώπους χωρίς καμία φιλοζωική παιδεία, να μας αγκαλιάζουν και να μας ευχαριστούν που τους ανακαλύψαμε στα πιο απόκρημνα σημεία της περιοχής και να μας παραδίδουν κλαμένοι τη μοναδική τους συντροφιά για στείρωση.

Ενθουσιαστήκαμε, όταν όλα σχεδόν τα μικρά παιδιά στα σχολεία αναγνώριζαν ως λανθασμένη την εικόνα του αλυσοδεμένου σκύλου, παρότι τα δικά τους ζούσαν σε αυτές τις συνθήκες και σ’ αυτά τα παιδιά εναποθέσαμε όλες μας τις ελπίδες για ένα μέλλον χωρίς κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις.

 

 

Ζήσαμε ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μας βλέποντας ανθρώπους χωρίς καμία φιλοζωική παιδεία, να μας αγκαλιάζουν και να μας ευχαριστούν που τους ανακαλύψαμε στα πιο απόκρημνα σημεία της περιοχής και να μας παραδίδουν κλαμένοι τη μοναδική τους συντροφιά για στείρωση.

Με τη συνδρομή και χρηματοδότηση των Πρατηρίων BP Retail Greece, αφιερώνουμε αυτή τη δράση στους ανθρώπους που επί μέρες και νύχτες ζούσαν κυριολεκτικά στους δρόμους, προκειμένου να πιάσουν τις φοβικές μανάδες, στην Λίτσα, την Δήμητρα, την Ζαΐρα, την Τάνια, τον Γιώργο και την Θοδώρα.

 

 

Αλλά και στα δικά μας παιδιά, τους εθελοντές μας, την οικογένειά μας, που τάισαν, πότισαν, καθάρισαν, μετέφεραν και αγκάλιασαν, με πολλή αγάπη, ζώα που δεν είχαν νιώσει ποτέ το ανθρώπινο χάδι. Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας. Υ.Γ. Στη μνήμη της Χαράς που έφυγε νωρίς…».