Στείρωσαν 105 αδέσποτες γάτες στην Αμοργό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων γατιών που πραγματοποίησε ο σύλλογος «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού» σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Animal Zone International», η οποία κάλυψε όλα τα έξοδα υλοποίησης του.

Συνολικά 105 αδέσποτες γάτες, 59 θηλυκές και 46 αρσενικές, στειρώθηκαν μέσω του προγράμματος στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλης στην Αμοργό. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Έλληνες κτηνίατροι Αγγελική Δέγλερη και Τζίνα Δέγλερη, οι εθελοντές Ιταλοί κτηνίατροι  Αντόνιο Σέσα και Σελέν Σιμονέλα, οι οποίοι με τις γνώσεις τους βοήθησαν στην περισυλλογή των άγριων αδέσποτων γατιών, η συντονίστρια της Animal Zone International Ευαγγελία Πάσσαρη, εθελοντές από τη Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού καθώς και κάτοικοι της Αμοργού.

Επίσης οι εθελοντές κτηνίατροι επισκέφθηκαν τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού και τους ενημέρωσαν για όλα τα θέματα που αφορούν στους κανόνες και τις συνθήκες που διέπουν την αρμονική  συμβίωση με τ’ αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Ο σύλλογος «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αμοργού και ειδικότερα το Δήμαρχο κ. Νικόλαο Φωστιέρη και την Αντιδήμαρχο κ. Άννα Γαβαλά για την άψογη συνεργασία, την παραχώρηση του χώρου, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εύρεση καταλύματος για τους κτηνίατρους, τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Παγκάλη στη Λαγκάδα, κ. Νίκο Βασσάλο και κ. Ιωάννα Σάννη για τη δωρεάν φιλοξενία των κτηνιάτρων για 5 ημέρες, την κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αιγιαλίς για τη φιλοξενία των κτηνιάτρων για 2 ημέρες, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Αστέρια Μικέ Βεκρή για την παραχώρηση εξοπλισμού (τραπέζια και καρέκλες) και όλους τους εθελοντές που δούλεψαν νύχτα και μέρα ώστε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα.