Στείρωσαν 40 γάτες και πραγματοποίησαν παρασιτολογικές εξετάσεις σε 50 σκύλους στην Ίο

Στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί της Ίου βρέθηκαν στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 οι κτηνίατροι – μέλη της Μ.Κ.Ο. «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος» (Ε.Δ.Κ.Ε.), οι οποίοι στείρωσαν συνολικά 40 γάτες στο πλαίσιο της αποστολής τους να προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική φροντίδα.

Ταυτόχρονα η καθηγήτρια Παρασιτολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστασία Διάκου σε συνεργασία με τον καθηγητή Παρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέραμο της Ιταλίας Donato Traversa και την ομάδα του πραγματοποίησαν παρασιτολογικές εξετάσεις σε περισσότερα από 50 σκύλους. 

 

 

Επικεφαλής της νέας αυτής αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. ήταν η Ελπίδα Ευαγγελοπούλου και συμμετείχαν εθελοντικά οι κτηνίατροι: Θοδωρής Κανναβός, Έφη Ρόζη, Φάνη Λιάτη, Νικολέτα Μπρισίμη, Ραφαέλα Καραιωσήφ και Στέφανος Μπάτσας. Η Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστεί θερμά τους Ιταλούς κτηνιάτρους Angela Di Cesare, Mariasole Colombo, Carmine Merola και Simone Morelli που συνέβαλαν τα μέγιστα, με το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.