Στείρωσαν 65 θηλυκά αδέσποτα ζώα στη Σαλαμίνα

Συνολικά 65 θηλυκά αδέσποτα ζώα, 17 γάτες και 48 σκυλίτσες, στειρώθηκαν στη Σαλαμίνα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου μετά από πρωτοβουλία των εθελοντών & διοργανωτών του αγώνα “Penny Marathon Salamina” σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ), αλλά και των τοπικών κτηνιάτρων και επιχειρήσεων. Σ' όλα τα ζώα έγινε αντιλυσσικό εμβόλιο ενώ στα σκυλιά τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση.

Ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στη Σαλαμίνα ολοένα και αυξάνεται αφού ο Δήμος είναι παντελώς απών στο θέμα της διαχείρισης τους και οι λιγοστοί εθελοντές ή μέλη φιλοζωικών οργανώσεων αδυνατούν να προσφέρουν σε όλα βοήθεια. Η τοπική Δημοτική Αρχή δεν έχει βιβλίο καταγραφής ούτε των αδέσποτων αλλά ούτε και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του προβλήματος. Επίσης δεν έχει κανένα πλάνο για τη σταθεροποίηση του αριθμού και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ούτε προγράμματα στειρώσεων.

 

 

Οι εθελοντές και διοργανωτές του αγώνα “Penny Marathon Salamina” με τα χρήματα που συγκέντρωσαν για τον σκοπό αυτό πρόσφεραν τα φάρμακα, τα αναισθητικά, τα εγχειρητικά υλικά και τα μικροτσίπ (ηλεκτρονική σήμανση) και οι εθελοντές κτηνίατροι της ΕΔΚΕ στείρωσαν δωρεάν τα ζώα. Σημαντική συμβολή στο πρόγραμμα στειρώσεων στη Σαλαμίνα είχαν και οι τοπικοί κτηνίατροι Φλωριάννα Δαρζέντα, Μαριλένα Καλοειδά και Παύλος Πέζαρος, οι οποίοι παραχώρησαν τα κτηνιατρεία τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις και χειρούργησαν πλήθος ζώων χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

 

 

Ο Τάκης Σκέρλος, διαχειριστής του “Penny Marathon Salamina”, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα αναφέρει σχετικά: «Το λίγο των πολλών είναι καλύτερο από το πολύ των λίγων. Με τη συμμετοχή όλων μας και με καλή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: Κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να το καταφέρουμε.  Είχαμε τεράστια βοήθεια τόσο από δεκάδες εθελοντές όσο και από τους τρεις χορηγούς μας: Καφετέρια BELAIRLINES, σούπερ μάρκετ ΚΑΝΑΚΗΣ και Πολυχώρος εκδηλώσεων ΑΚΤΑΙΑ. Παρακαλούμε να υποστηρίζετε αυτούς που μας υποστηρίζουν. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τα 23 μέλη της ΕΔΚΕ που αφιέρωσαν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για το πρόγραμμα των στειρώσεων. Ελπίζω ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να μας βοηθήσουν τον επόμενο χρόνο έτσι ώστε η φιλοζωική μας δράση να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι σ’ αυτά τα ζώα και οι ανάγκες τους δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με τη συμμετοχή συγκεκριμένων ανθρώπων».

 

 

Εάν θέλετε να γίνετε ένας από τους χορηγούς του “Penny Marathon Salamina” το 2016, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]