Στείρωσαν 850 αδέσποτα ζώα το 2016 οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε.

Τα Γρεβενά ήταν η τελευταία αποστολή για το 2016 της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Γρεβενών και της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών οι εθελοντές κτηνίατροι βρέθηκαν στα Γρεβενά στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 όπου στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 31 θηλυκά και 7 αρσενικά αδέσποτα σκυλιά.

Σ΄ αυτή την αποστολή συμμετείχαν εθελοντικά οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. Θεόδωρος Καναβός, Μάρθα Κασαπιάν, Ειρήνη Μαυράκη, Μαρία Κοκλιώτη, Αφροδίτη Βέργου, Ιωάννης Τούπος, Ελπίδα Ευαγγελοπούλου, Θανάσης Μαυρίδης, Αντώνης Μοναστηρίδης, Γεωργία Τρικούπη, Κωνσταντίνα Σούλη, Γιάννης Μπάτσας, Στέφανος Μπάτσας και οι φοιτήτριες Κτηνιατρικής Δήμητρα Παύλου και Ιωάννα Σουμτάκη.

Οι κτηνίατροι ευχαριστούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους που τους κάλεσαν στην πόλη τους, για την εξαιρετική τους φιλοξενία αλλά και συνεργασία.

Οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν συνολικά 850 αδέσποτα ζώα μέσα στο 2016 και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε ζώο που έχει ανάγκη τη φροντίδα τους και είναι αποκλεισμένο από κτηνιατρική παρακολούθηση λόγω απομακρυσμένης τοποθεσίας (άγονη γραμμή, ορεινές τοποθεσίες), έλλειψης κτηνιάτρων στην περιοχή (νησιά, χωριά, αστικές περιοχές) και έλλειψης οργάνωσης αρμόδιων φορέων.

Οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο τους μπορείτε να τους γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους www.edke.gr.

Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη Ε.Δ.Κ.Ε. (ελληνικά ή λατινικά) με χρέωση 2,51 ευρώ ή μέσω pay pal στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.