Στείρωσαν δωρεάν 222 αδέσποτα στη Δράμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Δράμας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» με την υποστήριξη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών και με τη χορηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού E.T.N. (Europainscher Tier und Naturschutzbund).

Σε διάστημα έξι ημερών στειρώθηκαν, αποπαρασιτώθηκαν, σημάνθηκαν και καταγράφηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 222 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (140 σκύλοι εκ των οποίων 39 από την χωματερή σκουπιδιών της Σίψας Δράμας και 82 γάτες). Οι τρεις εξαίρετοι εθελοντές κτηνίατροι Κονσταντίν, Λίλη και Βλάντυ υλοποίησαν τις παραπάνω στειρώσεις με υποδειγματικό και άψογο τρόπο βοηθώντας στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Δράμας.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές κτηνιάτρους, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γεώργιο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης  Αχιλλέα Σαχπατζίδη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δράμας Νικόλαο Ιώβη, το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο για την δωρεά του ποσού των 600 ευρώ για την αγορά μικροτσίπ, την Αννα Σαχανίδου, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας Ροδόσταμο για τα καθημερινά γεύματα των κτηνιάτρων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας «Άρτεμις» για την προσφορά περιλαίμιων καθώς και την παραχώρηση οχήματος για την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων ζώων, το Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων από την τέως Σοβιετική Ένωση Ν. Δράμας και τον πρόεδρο του Σάκοβ Κωνσταντίνο για τα παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν σε κτηνιάτρους και εθελοντές, το στούντιο Τeο -Τατοο για την προσφορά του σε μελάνια σήμανσης.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο σύλλογος και στους εθελοντές που στήριξαν αυτό το σπουδαίο έργο με εθελοντική εργασία είτε με την παραχώρηση των ιδιωτικών τους αυτοκινήτων για την περισυλλογή και επανένταξη των ζώων είτε με προσφορά τροφής και χρήσιμων ειδών για την ανάρρωση τους.