Στείρωσαν, εμβολίασαν και σήμαναν ηλεκτρονικά 343 αδέσποτα ζώα στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης & καταγραφής αδέσποτων ζώων από την ευρωπαϊκή οργάνωση «Vets In Action» σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και τον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου που διήρκησε το πρόγραμμα στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και καταγράφηκαν συνολικά 343 αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σκύλοι και γάτες. Το ευχάριστο είναι ότι πολλά από αυτά τα ζώα υιοθετήθηκαν συνειδητά από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής. 

 

 

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η συμμετοχή των πολιτών - εθελοντών ήταν εξαιρετικά μεγάλη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί αυτό, αφού όλα τα ζώα μεταφέρθηκαν στον χώρο των στειρώσεων χάρη στην εθελοντική δύναμη των φιλόζωων κατοίκων εφόσον δεν υπήρχε συνεργείο ή άλλο μέσο μεταφοράς από τους αρμόδιους του Δήμου.

Κανένα από τα ζώα που πέρασαν από τα χέρια μας δεν ήταν θετικό στο τεστ λεϊσμανίωσης που προηγήθηκε του χειρουργείου, ενώ αρκετά από τα ζώα που ήρθαν στο πρόγραμμα υιοθετήθηκαν μετά τη στείρωση τους από ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής!

 

 

Ευχαριστούμε τον Δήμο Προποντίδας Μουδανιών για τη σίτιση και φιλοξενία των κτηνιάτρων και των εθελοντών και τον κ. Σταυρό Καλπάκη για όλη τη βοήθειά στο οργανωτικό κομμάτι.

Εμείς από την πλευρά μας, χαιρόμαστε που μας δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία μέσα από τη δράση αυτή να βοηθήσουμε ζώα και ανθρώπους άμεσα και αποτελεσματικά!

 

 

Μασκότ και αυτού του προγράμματος στειρώσεων και καθημερινό παρεάκι στο χώρο ήταν η Λίλη μας, το μαλτεζάκι που βρέθηκε πέρσι σε άθλια κατάσταση από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών σε χωριό του Δήμου Βόλβης, στειρώθηκε στο πρόγραμμα του περασμένου Οκτώβρη και από τότε μας ακολουθεί πάντα όπου κι αν πάμε» καταλήγει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.