Στείρωσαν, εμβολίασαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 312 αδέσποτα ζώα στις Σέρρες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων που πραγματοποίησε για έβδομη φορά ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της  ελβετικής οργάνωσης «Vets in action» από τις 4 έως τις 17 Νοεμβρίου 2016 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία.

Στο χώρο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 312 αδέσποτα ζώα (247 σκύλοι και 65 γάτες) απ’ όλους τους δήμους του νομού Σερρών.

 

 

Σε ανακοίνωση ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αναφέρει: «Όλοι μαζί καταφέραμε αυτό το τεράστιο έργο προς όφελος των συμπολιτών μας και των αδέσποτων ζώων και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτό. Στις ανηλεείς επιθέσεις και ανυπόστατες κατηγορίες που δέχεται ο Φ.Ο.Σ. όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, εμείς απαντάμε με πράξεις και ουσιαστικά έργα αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, λαμβάνοντας έννομες πρωτοβουλίες πραγματικού πολιτισμού».

 

 

Για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ευχαριστεί και συγχαίρει:
  • Τους κτηνιάτρους της Ελβετικής οργάνωσης «Vets in action» κ. Konstantin Antov και Vladi Antov για την άριστη συνεργασία και την επαγγελματικότητά τους.
  • Την εκπρόσωπο της οργάνωσης «Vets in Action» κα Maya Vitler που ήρθε να γνωρίσει τα μέλη του Φ.Ο.Σ. και συνέδραμε καθημερινά με την παρουσία της και το φακό της στην ανάδειξη του έργου των εθελοντών του.
  • Το δήμο Εμμ. Παππά για την καθημερινή σίτιση των κτηνιάτρων και μελών της οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα του προγράμματος και την ενεργή συμμετοχή του σ’ αυτό.
  • Τους δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Σιντικής και Ηράκλειας για τη ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και για τη βοήθειά τους σε ζωοτροφές και κτηνιατρικά φάρμακα προς ενίσχυση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών. 
  • Τους ακούραστους εθελοντές που εργάστηκαν καθημερινά στο πρόγραμμα αφήνοντας προσωπική ζωή και ξεκούραση στην άκρη για όλο αυτό το διάστημα.
  •  

 

«Τους ευχαριστούμε για την αγάπη και την αυτοθυσία τους στις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίσαμε, μέσα στο κρύο και κάποιες φορές και στη βροχή για να προστατέψουν όλα αυτά τα ζώα που πέρασαν από τα χέρια μας. Ευχαριστούμε τέλος και όλους τους φιλόζωους συνδημότες μας οι οποίοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στο να φέρουμε εις πέρας για μια ακόμη χρονιά αυτό το δύσκολο εγχείρημα» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.