Στείρωσαν και εμβολίασαν τις γάτες των Σύριων προσφύγων στη δομή φιλοξενίας του Δήμου Περάματος

Μια ξεχωριστή αποστολή πραγματοποίησε η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στις 23-24 Φεβρουαρίου του 2019 αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, το σημαντικό έργο που επιτελεί εδώ και 5 χρόνια.

Οι εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού στον Δήμο Περάματος με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν κτηνιατρική φροντίδα στις γάτες των Σύριων προσφύγων.

 

 

Στο κτηνιατρείο του Θεόδωρου Καναβού στην Ελευσίνα Αττικής, οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσαν, εμβολίασαν, αποπαρασίτωσαν και σήμαναν ηλεκτρονικά (μικροτσίπ) 13 γάτες σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και τους διευθύνοντες της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Η ομάδα των εθελοντών της Ε.Δ.Κ.Ε. που συμμετείχαν στην αποστολή αποτελείτο από τους κτηνιάτρους  Ελπίδα Ευαγγελοπούλου, Νίκο Χαρμπαλή και  Θεόδωρο Καναβό στο κτηνιατρείο του οποίου έγιναν τα χειρουργεία. Σε ανακοίνωσή της η Ε.Δ.Κ.Ε. επισημαίνει ότι θα συνεχίσει αυτή την κοινωνική προσφορά, όποτε της ζητηθεί, και σε άλλες δομές μεταναστών της χώρας.

 

 

Η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου  αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.