Στείρωσαν και φρόντισαν 47 αδέσποτους σκύλους οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στο Λιτόχωρο βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Απριλίου 2017 οι εθελοντές κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) μετά από πρόσκληση του Δήμου Δίου – Ολύμπου συνεχίζοντας ακάθεκτοι την αποστολή τους να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στ’ αδέσποτα ζώα που είναι αποκλεισμένα από κάθε κτηνιατρική φροντίδα.

Στη νέα αυτή δράση οι εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν 47 αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι επίσης εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και ελέχθησαν για ερλιχίωση και λεϊσμανίωση.

 

 

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι εθελοντές κτηνίατροι Γιώργος Καρούζος, Θεόδωρος Κουπίδης, Γιώργος Γάτος, Βίκυ Σαπανίδου, Χριστίνα Μαρούδα, Κωνσταντίνα Σούλη, Νίκη Κρυστάλλη, Γεωργία Πατσίκα, Νικολέτα Μαζαράκη, Ελένη Παππά, Αναστασία Τάχου και οι φοιτητές κτηνιατρικής Θεόδωρος Χριστοφορίδης και Αλέξανδρος Μπουραντάς.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη συνάδελφο Αναστασία Δασοπούλου για την παραχώρηση του κτηνιατρείου και για την συμμετοχή της στα χειρουργεία και όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αποστολή» αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε.

 

 

Οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα αγνοούσατε το έργο τους μπορείτε να τους γνωρίσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους www.edke.gr.

Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (ελληνικά ή λατινικά) με χρέωση 2,51 ευρώ ή μέσω Paypal στους λογαριασμούς της ΕΔΚΕ.