Στειρώσεις αδέσποτων γάτων στη Μονεμβασιά από την Animal Action

H GAWF/Animal Action Greece, στο πλαίσιο των προγραμμάτων συνεργασίας με Δήμους και τοπικά σωματεία, ξεκίνησε για το 2016 την ετήσια προγραμματισμένη δράση της με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων γατών της Μονεμβασιάς.

Το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Μονεμβασιάς, οι κτηνίατροι της GAWF/Animal Action, Αλέξανδρος  Κονδυλίδης και Ειρήνη Ρέσου σε συνεργασία με τους εθελοντές των Φιλοζωικών Ομάδων της Μονεμβασιάς και του Γυθείου κατάφεραν να εντοπίσουν και να στειρώσουν 53 αδέσποτες γάτες. Πολλές από αυτές ήταν από το όμορφο Κάστρο Μονεμβασιάς.

 

 

Μια θηλυκή, μη στειρωμένη γάτα μπορεί να είναι υπεύθυνη για την γέννηση έως και 20.000 γατιών μέσα σε πέντε χρόνια. Η στείρωση αποτρέπει την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και βελτιώνει την υγεία των θηλυκών ζώων καθώς επίσης μειώνει την επιθετικότητα στα αρσενικά.

 

 

Η GAWF/Animal Action Greece μέσω των προγραμμάτων ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προσπαθεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική και ανθρώπινη αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατών, στην εξασφάλιση της υγείας των αδέσποτων ζώων και στην πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.  Η Animal Action ευχαριστεί το Δήμο Μονεμβασιάς για την παραχώρηση του Δημοτικού κτηνιατρείου.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα στειρώσεων καθώς και για το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων «Φιλία»  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της www.animalactiongreece.gr