Στειρώθηκαν 120 αδέσποτες γάτες στην Σύρο μέσω του Προγράμματος της GAWF/Animal Action

Η GAWF/Animal Action σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Μανώλη Βορρίση, την νεοσύστατη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) με την ονομασία «Aegean Cats, We Live Together», τους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Syros Cats» και με την υποστήριξη του τοπικού Δήμου, στείρωσε συνολικά 120 αδέσποτες γάτες στο κυκλαδίτικο νησί της Σύρου, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος Στειρώσεων Αδέσποτων Γατών.

Σκοπός δεν είναι μόνο ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω των στειρώσεων, αλλά και η εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τις αδέσποτες γάτες. Όπως αναφέρει η Animal Action Hellas οι στειρωμένες θηλυκές είναι πιο δυνατές και υγιείς καθώς δεν είναι αναγκασμένες να γεννούν συνεχώς και να αγωνίζονται να ταΐσουν τα μωρά τους, ενώ οι αρσενικοί ηρεμούν και δεν κινδυνεύουν από τραυματισμούς λόγω τσακωμών.

 

 

Η Animal Action Hellas αναφέρει για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων γατιών στην Σύρο τα εξής: «Άλλος ένας μαραθώνιος στειρώσεων στο νησί της Σύρου έφτασε στο τέλος του, με τον αριθμό των στειρωμένων γατών να φτάνει τις 120!

Αυτός ο εντυπωσιακός άθλος πραγματοποιήθηκε από έναν κτηνίατρο, δύο βοηθούς και μία μικρή αλλά πολύ καλά οργανωμένη ομάδα εθελοντών. 

 

 

Τα συγχαρητήριά μας στον Δρ. Μανώλη Βορρίση (Aegean Cats, we live together), στις βοηθούς του Νικολέττα και Φραγκίσκα και στην Φλώρα Βλάχου από το «Syros Cats» που οργάνωσε τόσο αποτελεσματικά την ομάδα των εθελοντών.

Με την παροχή οδηγού και van από τον Δήμο Σύρου για τη μεταφορά των ζώων και με την υποστήριξη της GAWF/Animal Action, άλλες 120 γάτες θα ζήσουν μια πιο υγιή ζωή στην πανέμορφη Σύρο».