Στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν 59 αδέσποτοι σκύλοι στην Ιεράπετρα Κρήτης

Συνολικά 59 αδέσποτοι σκύλοι στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν από τους κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) κατά το διήμερο 1 - 2 Οκτωβρίου 2016 μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης. Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα κτηνιατρεία της Μαριλένας Σπύρου - Αγαπουλάκη και της Μαριάννας Καπαράκη.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ιεράπετρας και αρκετοί φιλόζωοι πολίτες βοήθησαν στην περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και όπου αλλού χρειάστηκε συμβάλλοντας καταλυτικά στην ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

 

Πρόκειται για μια δράση, που όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Ιεράπετρας και αναμένεται να επαναληφθεί κατά την άνοιξη στην προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Καλώντας τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, ο κ. Παπαδοπετράκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, υποστηρίζοντας έτσι την επιτυχή διοργάνωση.

 

 

Οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στην αποστολή της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Ιεράπετρα Κρήτης ήταν οι: Θεόδωρος Κουπίδης, Βασιλική Σαπανίδου, Γεώργιος Γάτος, Κωνσταντίνος Κώστας, Αλέξανδρος Μακαρονάς, Σωτήρης Παπανικολάου, Λευτέρης Γινάργυρος και Γεώργιος Σαμωνάκης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο και τις γνώσεις τους και προσέθεσαν το δικό τους κομμάτι στη συλλογική προσπάθεια που κάνει η οργάνωσή μας» αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε.