Στήριξε τ’ αδέσποτα της Καλαμάτας

Σακιά ξηράς τροφής, κονσέρβες, λιχουδιές, παιχνίδια, μπολάκια, βούρτσες, κουβέρτες, λουριά και ό,τι καλούδια μπορεί να φανταστεί κανείς παρέδωσε πριν από λίγες μέρες ο Γερμανός Τομ Γκολ στα ενεργά μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Αντρέα Ντονέλι και Κατερίνα Πεζώνη, για τις ανάγκες των 155 αδέσποτων ζώων, κάθε ηλικίας και μεγέθους, που φιλοξενούν και φροντίζουν σε δικό τους χώρο στην Καλαμάτα Μεσσήνης.

Ο Τομ Γκολ επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα και γνωρίζει από πρώτο χέρι τη θλιβερή πραγματικότητα  της κλιμακούμενης αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, τον μαρτυρικό βίο τους στους δρόμους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ενεργοί φιλόζωοι που παλεύουν καθημερινά να σώσουν ανυπεράσπιστα πλάσματα, τα οποία υποφέρουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

 

 

Μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Κατερίνα Πεζώνη ανέφερε ότι ο Τομ Γκολ ενημερώθηκε μέσω Facebook για τα 155 αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί και αμέσως πήρε την απόφαση να ευαισθητοποιήσει τους φιλόζωους Γερμανούς συμπατριώτες του, εκ των οποίων αρκετοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να στηρίξουν έμπρακτα το έργο των Ελλήνων φιλόζωων, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας. Μ’ αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία του ο Τομ Γκολ κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές τροφές και πολλά καλούδια, όλα ολοκαίνουργια, και ταξίδεψε από το Ausburg της Γερμανίας στην Καλαμάτα, όπου παρέδωσε τις δωρεές στην Κατερίνα Πεζώνη και το σύζυγό της Αντρέα Ντονέλι.

 

 

«Ο Τομ Γκολ είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος και χαμηλών τόνων. Πέρασε μια ολόκληρη μέρα μαζί με τ’ αδέσποτα ζώα που φιλοξενούμε και χάρηκε σαν μικρό παιδί με τη χαρά που είδε στα μάτια των σκυλάκων που έπαιζαν ασταμάτητα με τα παιχνίδια που τους έφερε. Παράλληλα, όμως, συγκινήθηκε ιδιαίτερα βλέποντας τα τραυματισμένα σκυλάκια που περιθάλπουμε και εξέφρασε την επιθυμία του να μας επισκεφθεί ξανά του χρόνου φέρνοντας στα ζωάκια μας ακόμα περισσότερα καλούδια. Ο Τομ μας γέμισε δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Κατερίνα Πεζώνη.