Τοποθετήθηκε η πρώτη από τις εννέα ταΐστρες για τις άστεγες γάτες στην Ερμούπολη Σύρου

Η πρώτη από τις εννέα ταΐστρες και ποτίστρες που σχεδίασε με μεράκι ο κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης τοποθετήθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Βαπόρια της Ερμούπολης Σύρου.  Και τα εννέα υπέροχα δοχεία σίτισης κατασκεύασε ο ξυλουργός Νίκος Ρούσσος, ενώ  καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, αλλά και οργανώσεις που ασχολούνται με παιδιά, ήδη προσθέτουν τη δική τους πινελιά κάνοντας την κάθε μια ξεχωριστή όπως ξεχωριστό είναι και κάθε αδέσποτο ζώο.

 

 

Την πρώτη ταΐστρα και ποτίστρα που τοποθετήθηκε στον «Κήπο της Γάτας», όπως αποκαλούν οι φιλόζωοι το συγκεκριμένο σημείο, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Λία Μπάρμπα. Για την κατασκευή των ξύλινων δοχείων τροφής και νερού χρησιμοποιήθηκε κόντρα πλακέ θαλάσσης και ανοξείδωτα μεταλλικά στοιχεία προκειμένου να είναι ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

 

 

Οι τροφοδότες δηλαδή εκείνοι που θα αναλάβουν να τις γεμίζουν με φαγητό και νερό, θα εκπαιδευτούν για τη σωστή χρήση τους και καθαριότητά τους. Επίσης σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Μάριο Βουτσινό, οι δημοτικοί  υπάλληλοι της καθαριότητας θα ενημερωθούν για τη θέση και τη λειτουργία τους.