Έτρεξαν και ποδηλάτισαν για τ’ αδέσποτα ζώα στον 8ο αγώνα δρόμου «Penny Marathon»

Σε μια γιορτή της φιλοζωίας και του εθελοντισμού αναδείχθηκε ο 8ος αγώνας δρόμου αλληλεγγύης προς τ’ αδέσποτα ζώα «Penny Marathon» που διεξήχθη την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στην  Αθήνα.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες άνθρωποι, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και απλοί πολίτες, κατέκλυσαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και έτρεξαν για καλό σκοπό, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν και πολλοί που συμμετείχαν με τους τετράποδους φίλους τους στον συμβολικό αυτό μαραθώνιο μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα κυρίως στη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων.

 

 

Δρομείς και ποδηλάτες έστειλαν για ακόμα μια χρονιά μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για τ’ αδέσποτα ζώα που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης και αναζητούν μια καλύτερη τύχη.

Με τη συμβολική τους συμμετοχή ενθάρρυναν την υιοθεσία αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς, καταδίκασαν όλες τις πράξεις βίας και θανάτωσης που γίνονται σε βάρος τους, ζήτησαν  την τιμωρία των υπεύθυνων για εγκλήματα κατά των ζώων, στήριξαν την υπεύθυνη κηδεμονία και τη στείρωση ως τη μόνη λύση για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα βλέμματα όλων κέρδισαν - και όχι άδικα - τα ανάπηρα και τρίποδα σκυλάκια που έτρεξαν στον μαραθώνιο και τερμάτισαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο άξιοι μαχητές είναι της ζωής!

 

 

Ανάμεσά τους και ο Αλφρέντο που έτρεξε για άλλη μια χρονιά με το αναπηρικό του αμαξίδιο μαζί με τους φίλους του εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Γαλατσίου «Γ.Α.Φ.», οι οποίοι τον διέσωσαν τον Ιούλιο του 2015 όταν τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση να σέρνει τα πίσω του πόδια σε δρόμο της Αθήνας.

Ο Αλφρέντο τσίμπησε τις λιχουδιές του και «πνίγηκε» στα φιλιά και χάδια που δέχθηκε από τους «συναθλητές» του, οι οποίοι του ευχήθηκαν στον επόμενο «Penny Marathon» να τρέξει μαζί με τον νέο κηδεμόνα του. 

 

 

Την ίδια  επιτυχία και συμμετοχή είχε και ο 8ος μαραθώνιος «Penny Marathon» που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα σε Σαλαμίνα, Καλαμάτα, Αυστραλία, ΗΠΑ και Τσεχία!