Ενισχύστε το σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» για να αποκτήσει ένα κτηνιατρείο για τ’ αδέσποτα

Στην απόκτηση ενός νόμιμου φιλοζωικού κτηνιατρείου όπου εθελοντές κτηνίατροι θα στειρώνουν και θα περιθάλπουν δωρεάν αδέσποτα ζώα στοχεύει ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος οι εθελοντές μέλη του βρίσκουν συνέχεια πεταμένα κουταβάκια και νεογέννητα γατάκια σε κάδους σκουπιδιών ή σε χωράφια. Τα ανεπιθύμητα κουτάβια δημιουργούνται από τις ανεξέλεγκτες γέννες των αλυσοδεμένων σκυλιών που είναι για φύλαξη του κοπαδιού ή του χωραφιού. Εξαθλιωμένες γάτες αναζητούν τροφή γύρω από τους κάδους ή πεθαίνουν άρρωστες, χτυπημένες από αυτοκίνητα ή από δηλητήρια. Αυτές οι εικόνες, επισημαίνει ο σύλλογος, δεν ανταποκρίνονται στο πολιτιστικό επίπεδο που θέλει να προβάλει το νησί της Πάρου.

«Μόνο η συστηματική στείρωση εξασφαλίζει τον έλεγχο των γεννήσεων και τη μείωση των αδέσποτων. Σ’ ένα νησί όπως η Πάρος μπορούμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό των ανεπιθύμητων και αδέσποτων ζώων με συστηματικές στειρώσεις. Η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα αναγνωρίζει τη στείρωση ως τη μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο ελέγχου και διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού. Είναι μια επέμβαση απλή, σώζει ζωές, εξασφαλίζει την υγεία του ζώου και μειώνει την επιθετικότητα» επισημαίνει ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».

Η συστηματική στείρωση, προσθέτει ο σύλλογος, είναι δυνατόν να γίνει με ελάχιστο κόστος μόνο αν ιδρύσουμε ένα φιλοζωικό νόμιμο κτηνιατρείο όπου εθελοντές κτηνίατροι θα στειρώνουν δωρεάν αδέσποτες γάτες και σκυλιά, αλλά και δεσποζόμενα ζώα που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

Ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» για να δημιουργήσει ένα νόμιμο φιλοζωικό κτηνιατρείο, ξεκινά οικονομική εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ που απαιτείται γι’ αυτό τον σκοπό.  

Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με τους εξής τρόπους: στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου Alpha Bank 625002002006798 - ΙΒΑΝ GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798 - SWIFT/BIC: CRBAGRAA (Με την ένδειξη Κτηνιατρείο), μέσω pay pal: [email protected] ή μέσω http://gogetfunding.com/fepveterinary/.