Το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» απένειμε φιλοζωικά βραβεία

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα το Σωματείο Εθελοντών Μέριμνας Ζώων «Ζωόφιλη Δράση» βράβευσε με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στ’ αδέσποτα ζώα το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, την επιχειρηματία Χριστίνα Χαλκιαδάκη και τη νοσηλεύτρια Ευαγγελία Μπίνη.

Η τελετή συνδυάστηκε με την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο εστιατόριο «Λωτός» στην παραλία της Αμμουδάρας.

Όπως αναφέρει η «Ζωόφιλη Δράση» σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τον φιλοζωικό λαϊκισμό και την οικονομική εκμετάλλευση των αδέσποτων ζώων από την ανθρώπινη αθλιότητα που δυστυχώς χαρακτηρίζει ένα μέρος της κοινωνίας μας, τα φωτεινά παραδείγματα φιλοζωίας που χαρακτηρίζονται από αυταπάρνηση υπέρ των ζώων, πλήρωση καθήκοντος, ταπεινότητα και έλλειψη εκδήλωσης οποιασδήποτε μορφής αυταρέσκειας και φιλαυτίας μέσω των ζώων, πρέπει να επιβραβεύονται και να προβάλλονται.

 

 

Η  «Ζωόφιλη Δράση» βράβευσε με τιμητική πλακέτα την επιχειρηματία κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη για τη συνεχή και μακροχρόνια συνεισφορά και προσφορά της στ’ αδέσποτα ζώα. Όπως αναφέρθηκε εκ μέρους του σωματείου χωρίς την υλική συνδρομή του Ομίλου Σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκη, η ζωή των αδέσποτων στο Ηράκλειο θα ήταν πολύ δύσκολη.

 

 

Βραβείο έλαβε επάξια και η νοσηλεύτρια κα Ευαγγελία Μπίνη για την υιοθεσία αδέσποτου ζώου με αναπηρία και εφ’ όρου ζωής ασθένεια, στην οποία, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η «Ζωόφιλη Δράση», προχώρησε κατά τρόπο και συμπεριφορά που μόνο δάκρυα φέρνει στα μάτια κάθε φιλόζωου.

 

 

Από τη βράβευση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αξιωματικοί και πυροσβέστες του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου για τη συνεχή και αδιαμαρτύρητη διάσωση ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η «Ζωόφιλη Δράση» αναφέρει γι΄αυτή τη βράβευση: «Ο Α’ Πυροσβεστικός Σταθμός Ηρακλείου ανταποκρίνεται σε κάθε κλήση μας για βοήθεια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τη χρονιά που μας πέρασε οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν κι έσωσαν δεκάδες αδέσποτα γατάκια σπάζοντας σίδερα, μάρμαρα, αποχετεύσεις και σκάλες. Παρενέβησαν στην Εθνική Οδό για τον απεγκλωβισμό ζώου και κατέβηκαν σε πηγάδι για να βγάλουν κουτάβια από τον πάτο.  Χωρίς αυτούς τα ζώα αυτά θα ήταν νεκρά. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

 

 

Τέλος η «Ζωόφιλη Δράση» βράβευσε τους αξιωματικούς και αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου που χάρη στη βοήθεια και την άμεση παρέμβαση τους γλύτωσαν πολλά ζώα από το θάνατο και την κακοποίηση και εξιχνιάστηκαν πολλές υποθέσεις με τους υπαίτιους να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του Α.Τ. Ηρακλείου η αξιωματικός κα Λιάπη, η οποία χειρίστηκε και χειρίζεται την προανάκριση πολλών υποθέσεων κακοποίησης ζώων. Ήδη πολλές από αυτές κατέληξαν στα Δικαστήρια και με την παρέμβαση του σωματείου επιτεύχθηκαν εξαιρετικές αποφάσεις και καταδίκες των δραστών. 

 

 

Στην τελετή απονομής των φιλοζωικών βραβείων παρευρέθηκαν μέλη, εθελοντές και φίλοι του σωματείου που χειροκρότησαν τους τιμώμενους που έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στον εθελοντισμό, τη φιλοζωία ή στο καθήκον. Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» επισημαίνει ότι οι πλακέτες βράβευσης αποτελούν ελάχιστη ένδειξη των ευχαριστιών του για το έργο και τη συνδρομή τους στους τετράποδους φίλους μας.