Συνεργασία Animal Action με WIND για τη στείρωση αδέσποτων

Με την ευχή το 2016 να υπάρχουν λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους και για 6η συνεχή χρονιά η Animal Action συνεργάζεται με τη WIND, συμβάλλοντας ενεργά στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τη φροντίδα των ζώων, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Από το 2011, η WIND βρίσκεται στο πλευρό της Animal Action, στηρίζοντας την Κτηνιατρική Ομάδα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα.
Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδέσποτων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια.

«Κατά την διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας μας με την WIND έχουν υλοποιηθεί πολυάριθμα προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων ζώων με την αμέριστη συμβολή των φιλοζωικών σωματείων που δρουν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχουν στειρωθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 600 αδέσποτα ζώα» αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Animal Action. Οι στειρώσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2016.

Στο πρόγραμμα στειρώσεων συμμετέχουν τα παρακάτω φιλοζωικά σωματεία:
Αθήνα
Φιλοζωικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού ο Διογένης
Εφτάψυχες( Ninelives )
Φιλοζωική Νέας Φιλαδέλφειας
Αδεσποτολόγιο
Μεριμνώ

Θεσσαλονίκη
Άργος
Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης