Τη σημαντική προσφορά του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας εξήρε η δημοτική αρχή

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ανακοίνωσή του εξήρε το πολύ σημαντικό έργο και τις δράσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στην προστασία των αδέσποτων ζώων και την προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, τονίζοντας ότι η φιλοζωία είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.

Αναλυτικότερα ο  Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφέρει: «Ένα εντυπωσιακό απολογισμό του έργου του, έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος της Νέας Φιλαδέλφειας που λειτουργεί εδώ και μια 15ετία στην πόλη μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου, για το έτος 2018, ο Σύλλογος φιλοξένησε και περιέθαλψε περίπου 600 ζώα (γάτες και σκύλους), στείρωσε 310 και προώθησε για υιοθεσία 162 σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Το έργο του Φιλοζωικού είναι γνωστό όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε όλους τους φιλόζωους. Με τις συχνές εκπαιδεύσεις στα σχολεία του Δήμου, τους εθελοντές που βγάζουν καθημερινά τα ζώα περιπάτους, με τον περιφραγμένο  χώρο άσκησης και άθλησης και κυρίως με τη δυνατότητα που έχει κάθε ενδιαφερόμενος να συνδυάσει μια βόλτα στο Άλσος με την επίσκεψη στο καταφύγιο με τη γνωριμία με τα ζώα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος έχει καταφέρει όχι μόνο να προωθεί τις υιοθεσίες αδέσποτων αλλά και να συμβάλλει στην καλλιέργεια πνεύματος φιλοζωίας. Επίσης μέσα από τις διαρκείς στειρώσεις μέσω και του Δήμου, έχει περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδέσποτων παρά το γεγονός, ότι συνεχίζεται η παράνομη εγκατάλειψη ζώων από  ασυνείδητους ιδιοκτήτες από διάφορες περιοχές μέσα στο Άλσος.

Η φιλοζωία είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.

Ο Δήμος καλεί όλους τους συμπολίτες να φροντίζουν τα αδέσποτα, να στειρώνουν τα ζώα συντροφιάς, να βοηθούν το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου και εφόσον αποφασίσουν ότι θέλουν ένα ζωάκι να το κάνουν υπεύθυνα, σεβόμενοι τόσο την ευζωία του ζώου όσο και τους κανόνες συμβίωσης και την καθαριότητα στους δημόσιους χώρους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.