Οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται κι όχι τα ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα

«Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για ό,τι κακό συμβαίνει στον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση» αναφέρει ο πατέρας Χρήστος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου με αφορμή το θάνατο του 5χρονου παιδιού από δύο δεσποζόμενα σκυλιά, ράτσας Ροτβάιλερ, τα οποία του επιτέθηκαν και το δάγκωσαν στην Κοζάνη.

 

 

Ο πατέρας Χρήστος που για όσους τον γνωρίζουν προσωπικά αποτελεί ένα υπόδειγμα ιερωμένου και φωτισμένου ανθρώπου, φροντίζει καθημερινά δεκάδες αδέσποτα ζώα που βρίσκουν καταφύγιο στην Ιερά Μονή του και δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να ευαισθητοποιεί τους προσκυνητές μιλώντας τους για τα δικαιώματα των ζώων.

 

 

«Γενικά τα ζώα τα κάνει ο άνθρωπος εχθρικά. Κανένα ζώο ο Θεός δεν το έπλασε εχθρικό προς τον άνθρωπο. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για ό,τι κακό συμβαίνει στον άνθρωπο τα ζώα και τη φύση. Για όλα αυτά θα δώσουμε λόγο στον πλάστη και δημιουργό μας Θεό εν ώρα κρίσεως. Τους νόμους που παραβιάζουν οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τιμωρούνται κι όχι αδίκως τα ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα» επισημαίνει ο πατέρας Χρήστος.  

 

 

Όπως αναφέρει όλοι σήμερα έχουν ανάγκη την αγάπη μας και πολύ περισσότερο αυτά τα απροστάτευτα και πιστά τετράποδα πλάσματα.