Οι ψυχές της ομάδας Ζω.Ε.Σ. σας ωθούν για μια ακόμη πράξη καλοσύνης

Συμβιώνω εδώ και τέσσερα χρόνια μαζί μ’ αυτά τα τρία χαρισματικά πλάσματα, το καθένα τους με τη δική του τραγική ιστορία για την οποία αποκλειστική ευθύνη και μόνο έχει η ανθρώπινη αδιαφορία. Αντικρίζοντας αυτή την…καλλιτεχνική φωτογραφία νιώθεις κάθε μέρα να είναι γιορτή!

Το να υιοθετήσεις ένα πλάσμα από το δρόμο το οποίο βασανίστηκε τόσο πολύ στη ζωή του μέχρι να το συναντήσεις σημαίνει πως έχεις την αποκλειστική ευθύνη του μέχρι να κλείσει τα μάτια του! Αυτό είναι υπεύθυνη κηδεμονία και τίποτα άλλο!

Αλλά και να προσπαθείς η κάθε του μέρα να είναι γιορτή! Γιατί του αξίζει για όλα όσα έχασε πριν βρει την παντοτινή του οικογένεια! Αυτή η φωτογραφία είναι η καθημερινότητα μας!

Οι σκύλοι είναι ανώτερα πλάσματα που διαθέτουν ενσυναίσθηση, συναίσθημα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν! Αυτοί οι σκύλοι λατρεύουν να φωτογραφίζονται λες και θέλουν να δείχνουν σε κείνους που θέλησαν να τους κόψουν τόσο βίαια το νήμα της ζωής πως ζούνε την κάθε τους στιγμή στο έπακρο!

Η Διώνη ως μάγισσα, ο Πόθος ως Χαβανέζος και ο Άξελ πάντα ροκ σταρ, οι ψυχές της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) σας εύχονται Καλή Σαρακοστή και σας ωθούν για μια ακόμη πράξη καλοσύνης!

Φορέστε το μεγαλύτερο σας χαμόγελο, κουβαλήστε μαζί σας όλες τις ευαισθησίες σας και βγείτε μια βόλτα στους δρόμους και στα άθλια ελληνικά κυνοκομεία με τα γεμάτα λυπημένες ψυχές κλουβιά! Και αδειάστε τα!

Όσο υπάρχει στην καρδιά μας χώρος, στο σπίτι μας θα βρεθεί εκείνη η ζεστή γωνίτσα! Και το πρώτο τους χαμόγελο θα μας δείξει πως αυτός ο κόσμος αρχίζει σιγά - σιγά να αλλάζει!!!

Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ.