Η ευγνωμοσύνη του Σαμ στους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Ζ. που του έσωσαν την ζωή

Ο σκύλος δείχνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τους ανθρώπους που τον στήριξαν στα πολύ δύσκολα, του απάλυναν τον πόνο και έκαναν τα πάντα για εκείνον προκειμένου να του σώσουν την ζωή. Όπως ο Σαμ, ένας πρώην αδέσποτος σκυλάκος, που βρέθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2017 με διαλυμένα τα δύο δεξιά του πόδια, να κείτεται αβοήθητος στην άσφαλτο της μεσαίας λωρίδας της λεωφόρου Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα. Είχε χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα και ο οδηγός του τον εγκατέλειψε – όπως συνηθίζεται παντού στην Ελλάδα – σε άσχημη κατάσταση στη μέση του δρόμου.

Μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο μάζεψε τον Σαμ που ούρλιαζε από τους φρικτούς πόνους και τον μετέφερε σε κτηνιατρική κλινική προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) Φώφη Δημητριάδου, η οποία για άλλη μια φορά απέδειξε στην πράξη τι σημαίνει να πασχίζεις καθημερινά για τα ζώα και να προστατεύεις ανιδιοτελώς τον ανίσχυρο. Συμπόνεσε τον Σαμ, τον αγάπησε και υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου ο Σ.Π.Α.Ζ. να αναλάβει το τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος φροντίδας και θεραπείας του.

 

 

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε 6 δύσκολα χειρουργεία και παρέμεινε για νοσηλεία δύο μήνες παρουσιάζοντας συνεχώς «σκαμπανεβάσματα» στην υγεία του. Όλο αυτό το διάστημα η Φώφη Δημητριάδου και οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από κοντά του και έδωσαν μαζί του τη δύσκολη μάχη να κρατηθεί στη ζωή καθώς η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Παρά τους φρικτούς πόνους του ο Σαμ μόλις τους έβλεπε να πλησιάζουν τον κλουβί του κουνούσε την ουρά του και ανταπέδιδε την αγάπη που εισέπραττε από αυτούς τους ανθρώπους που νοιάστηκαν για εκείνον.

Η περιπέτεια του Σαμ είχε αίσιο τέλος. Σηκώθηκε ξανά στα πόδια του και υιοθετήθηκε από την Κέλλυ που τον φρόντισε κι εκείνη κατά την νοσηλεία του και τον φιλοξένησε στο σπίτι της για να αναρρώσει και να συνέλθει πλήρως. Άφησε πίσω του τον εφιάλτη που έζησε και ξεκίνησε μια νέα ζωή σε ένα ασφαλές και αγαπησιάρικο περιβάλλον.

Η συνάντηση με τους σωτήρες του 

Μετά από έναν χρόνο από τη διάσωσή του, ο Σαμ επισκέφθηκε μαζί με την μαμά του Κέλλυ το φετινό πασχαλινό παζάρι που διοργάνωσε ο ΣΠΑΖ. Μόλις αντίκρισε την Φώφη Δημητριάδου, αμέσως την αναγνώρισε. Έτρεξε κοντά της και με τον δικό του μοναδικό τρόπο της έδειξε την ευγνωμοσύνη του. Η συγκίνηση ήταν κάτι παραπάνω εμφανής στα πρόσωπα όλων όσων βρέθηκαν εκεί και γνώριζαν την ιστορία του. Και κυρίως της Φώφης Δημητριάδου που ήξερε από πρώτο χέρι τα όσα δεινά βίωσε αυτό το πλάσμα μέχρι να καταφέρει να σταθεί ξανά όρθιο και να διώξει από τα μάτια του τη μοναξιά και την θλίψη.

 

 

Η Φώφη Δημητριάδου και οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. αναφέρουν για τον Σαμ: «Λένε ότι για όσες πικρές σου δίνει η ζωή πολλαπλάσιες θα σου χρωστάει χαρές. Δεν ξέρουμε πόσα χειρουργεία έκανε τελικά ο Σαμ. Τα ξέχασε και εκείνος και εμείς. Ήρθε στο μπαζάρ μας ένα χαρούμενο πλάσμα, γερό, κοινωνικό και ευτυχισμένο. 

Έπεσε στην αγκαλιά της Φώφης μας που τόσο τον πόνεσε, τον αγάπησε και τον έτρεξε. Τον ελεύθερο του χρόνο τρέχει, παίζει και το βράδυ ξεκουράζεται με το φιλαράκι του τον Πιτ. Δεν ξέρουμε αν η Κέλλυ ήταν η τυχερή που γνώρισε τον Σαμ ή ο Σαμ που γνώρισε την Κέλλυ. Ξέρουμε όμως ότι επιτέλους μπορούμε να πούμε "τέλος καλό, όλα καλά"».