Ένας τετράποδος «φύλακας – άγγελος» στο πλευρό της Ασπασίας

Ο Mάικ, το πανέμορφο και χαρισματικό Λαμπραντόρ – Ριτρίβερ, μόλις ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του που θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες, θα γίνει ο φύλακας άγγελος της 20χρονης Ασπασίας Μπόγρη, η οποία στις 12 Αυγούστου του 2013 πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Ασπασία δίνει καθημερινά μάχη για τη ζωή της έχοντας πάντα στο πλευρό της, τη μητέρα της κα Σπυριδούλα Φατούρου, η οποία τη φροντίζει όλο το 24ωρο με την ελπίδα ότι θα δει την κόρη της μια μέρα όρθια, κάνοντας τα πρώτα της βήματα. Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει την τροφή της χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ επικοινωνεί με τους γύρω της μόνο με τα μάτια. 

Η Έλενα Παλάγκα, η οποία είναι ιδρύτρια του υπό σύσταση μη κυβερνητικού οργανισμού «Nina service Dogs», θα εκπαιδεύσει κατάλληλα τον Μάικ ώστε να γίνει ο πρώτος σκύλος βοηθός για άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας και να γίνει ο φύλακας άγγελος της Ασπασίας.  Όπως αναφέρει η κα Παλάγκα υπολογίζεται ότι σε 1,5 χρόνο ο Mάικ θα είναι σε θέση να προειδοποιεί για επερχόμενες κρίσεις πανικού ή άλλες κρίσεις και να ειδοποιεί εγκαίρως τη μητέρα της Ασπασίας, την Σπυριδούλα Φατούρου, για επεισόδια αποφρακτικής άπνοιας, που μοιάζουν με επιληπτικά και κρίσεις μετατραυματικού στρες. Ο Μάικ που ήδη ξεκίνησε την εκπαίδευση του βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» όπου γνώρισε την Ασπασία.

 

 

Σε ανακοίνωση του ο υπό σύσταση μη κυβερνητικός οργανισμός «Nina service Dogs» αναφέρει: «Η ιστορία του πρώτου σκύλου βοηθού στην Ελλάδα ξεκίνησε και είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι. Η Ασπασία είναι ένα κορίτσι που αγαπήσαμε όλοι και θα τη στηρίξουμε με όλη μας τη ψυχή και με όλη τη δύναμη μας. Η επαφή της και το δέσιμο της με το Mάικ είμαστε σίγουροι πως θα κάνει θαύματα! Ο τετράποδος άγγελος της Ασπασίας δεν βρέθηκε τυχαία στη ζωή της. Μοιραζόμαστε μαζί σας την χαρά μας και προσευχόμαστε όλοι για την Ασπασία μας. Εμείς (Nina service Dogs) είμαστε στη διαδικασία της έναρξης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού μας. Ευχόμαστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε χαρά, αγάπη και βοήθεια μέσω των σκύλων βοηθών σε άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας και όχι μόνο. Το πιστέψαμε και δουλεύουμε σκληρά γι' αυτό. Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας».