Μια νέα ζωή άρχισε για τον παράλυτο Ζορό

Ο Ζορό είχε την ατυχία να γεννηθεί αδέσποτος και να παρασυρθεί από διερχόμενο αμάξι με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος στα δύο πίσω του πόδια. Είχε όμως και την ευτυχία να σταθούν δίπλα του στα δύσκολα οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων “Animal Action Ioannina”, οι οποίοι τον φρόντισαν με περίσσευμα ψυχής κατά την παραμονή του στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων.

Παρά την αγάπη που εισέπραττε από τους δίποδους φίλους του, ο Ζορό παρέμενε μελαγχολικός και ζούσε απομονωμένος κάτω από ένα δεντράκι, σημείο που είχε επιλέξει ο ίδιος απ’ όλο το χώρο του καταφυγίου.

Η πρόεδρος του “Animal Action Ioannina” Δώρα Μπέτση ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι ποτέ δεν σκέφτηκαν να συναινέσουν στην ευθανασία του Ζορό παρά τις παραινέσεις αρκετών ανθρώπων που θεωρούσαν ότι είναι μια χαμένη υπόθεση και ότι αυτή η «λύση» θα τον λυτρώσει. Ο Ζορό, όμως, όπως κάθε πλάσμα με ειδικές ανάγκες, είχε δικαίωμα στη ζωή και οι εθελοντές του συλλόγου κίνησαν γη και ουρανό για να του βρουν μια οικογένεια ώστε να φύγει από το καταφύγιο.

Ο αγώνας που έδωσαν οι εθελοντές του “Animal Action Ioannina” για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα ενός ανάπηρου ζώου δεν πήγε χαμένος και ο Ζορό βρίσκεται πια στην αγκαλιά της Μαρίνας, η οποία όταν έμαθε την ιστορία του, θέλησε να είναι εκείνη που θα φέρει ξανά τη χαρά στα μελαγχολικά του μάτια.

Η Μαρίνα ταξίδεψε πριν από λίγες μέρες από τη Γερμανία όπου διαμένει στην ιδιαίτερη της πατρίδα τα Ιωάννινα και υιοθέτησε επίσημα τον Ζορό, με την υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή. «Η Μαρίνα έκανε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις στο σπίτι της για να μη δυσκολεύεται ο Ζορό να κινείται και θα του προσφέρει μια καλύτερη ζωή με κτηνιάτρους να τον περιμένουν για να τον αναλάβουν αφού έβαλε ως πείσμα να τον κάνει να περπατήσει ξανά» αναφέρει η πρόεδρος του “Animal Action Ioannina” Δώρα Μπέτση.

Ο Ζορό εγκατέλειψε μια για πάντα το αγαπημένο του δεντράκι κάτω από το οποίο ξάπλωνε σχεδόν όλη μέρα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων. Βρίσκεται πια στο δικό του σπίτι, δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους, για να ζήσει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή όπως αξίζει σε κάθε πλάσμα.