Νέα ζωή για την παράλυτη Ραλλού που απέκτησε αναπηρικό αμαξίδιο

Η γατούλα Ραλλού κατάφερε να περπατήσει ξανά και να αποκτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση χάρη στο ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο που της έφτιαξε ο Λαρισαίος Βασίλης Τζιγκούρας, ο οποίος εγκατέλειψε το επάγγελμα του υδραυλικού και έβαλε στόχο ζωής να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.  

Η Ραλλού ζούσε αδέσποτη σε γειτονιά του Πειραιά Αττικής όπου τη φρόντιζε η Μαρία Πέλλα, μέλος του φόρουμ «Γατόσπιτο». Μια μέρα ένας ασυνείδητος οδηγός την παρέσυρε και την τραυμάτισε σοβαρά, εγκαταλείποντας την αβοήθητη στον τόπο του ατυχήματος. Η Μαρία Πέλλα μετέφερε εσπευσμένα τη Ραλλού σε κτηνιατρείο όπου της έγιναν οι απαραίτητες ακτινογραφίες, οι οποίες έδειξαν σοβαρό κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα να μείνουν παράλυτα τα δύο πίσω της πόδια και να μην ελέγχει τις ανάγκες της. «Κάναμε θεραπεία με κορτιζόνη, αλλά δυστυχώς δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση. Μια ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση είχε ελάχιστα ποσοστά επιτυχίας διότι το τραύμα βρίσκεται σε δύσκολο σημείο και έχει ουσιαστικά καβαλήσει ο ένας σπόνδυλος τον άλλο» αναφέρει η Μαρία Πέλλα στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

 

 

Σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση η Ραλλού δεν μπορούσε να γυρίσει ξανά στο δρόμο. Ποια όμως θα ήταν η ζωή της γατούλας από δω και πέρα; Η Μαρία Πέλλα γνωρίζοντας ότι ο Βασίλης Τζιγκούρας κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για γάτες, σκύλους και κουνέλια σε πολύ χαμηλές τιμές, επικοινώνησε μαζί του μέσω της σελίδας του στο facebook, +2 feet, ζητώντας τη βοήθεια του. Κι εκείνος για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα του.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η Ραλλού απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο αμαξίδιο, το οποίο δέχθηκε αμέσως. «Ήταν πολύ συνεργάσιμη και πολύ περίεργη επίσης. Κατά την κατασκευή η Ραλλού ήταν συνέχεια πάνω από το αναπηρικό αμαξίδιο και έπαιζε με τα βιδάκια. Η πρώτη της δοκιμή ήταν και η καθοριστική. Το πήγε με την πρώτη. Δεν την ενόχλησε καθόλου το αμαξίδιο, γεγονός πρωτόγνωρο για γάτα» ανέφερε ο Βασίλης Τζιγκούρας μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Η Ραλλού με το νέο της αναπηρικό αμαξίδιο φιλοξενείται επί πληρωμή με τη συνδρομή των μελών του φόρουμ «Γατόσπιτο». Πρόκειται για ένα πανέξυπνο και δραστήριο πλάσμα που είχε την τύχη στα δύσκολα να βρει ανθρώπους με ευαισθησίες που τη βοήθησαν να σταθεί ξανά στα γατίσια της πόδια. Η Μαρία Πέλλα ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν και στηρίζουν τη Ραλλού και ιδιαίτερα τον Βασίλη Τζιγκούρα, ο οποίος της έδωσε ουσιαστικά την ευκαιρία να ζήσει μια πιο ποιοτική ζωή.