Ο Ηρακλής χαίρεται πια τη ζωή του

Στην έκκληση που απηύθυνε μέσω της ιστοσελίδας “Ιστορίες Αδέσποτων” η Νόρα Σαρηγιαννίδη για να βρεθεί ένα αμαξίδιο για τον παράλυτο σκυλάκο της που υιοθέτησε, ανταποκρίθηκε η Μ.Κ.Ο. Penny Marathon, η οποία προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα κατασκευής του ώστε ο Ηρακλής να μπορέσει και πάλι να περπατήσει, να τρέξει, να μυρίσει και να έχει μια κανονική σκυλίσια ζωή.

Τηρώντας την υπόσχεση της η Μ.Κ.Ο. Penny Marathon παρέδωσε πριν από λίγο καιρό το ειδικό αναπηρικό καροτσάκι στην οικογένεια του Ηρακλή, ο οποίος το δέχθηκε αμέσως και απολαμβάνει ξανά τις βόλτες έξω από το σπίτι του και τα παιχνίδια με άλλα σκυλάκια. Ο Ηρακλής, ο οποίος ήταν αδέσποτος, είχε την ατυχία να χτυπηθεί από διερχόμενο αμάξι και να εγκαταλειφθεί στην άσφαλτο από τον ασυνείδητο οδηγό του.

Για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε τυχαία η Νόρα Σαρηγιαννίδη, η οποία μόλις τον είδε να είναι πεσμένος και ανήμπορος στην άκρη του δρόμου, ευαισθητοποιήθηκε αμέσως κι έπραξε αυτό που της έλεγε η συνείδηση και η καρδιά της. Μετέφερε τον Ηρακλή, σοβαρά τραυματισμένο, σε κτηνιατρική κλινική όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική του στήλη. Η ζημιά, όμως, που υπέστη ήταν αρκετά σοβαρή με αποτέλεσμα ο σκυλάκος να μείνει παράλυτος στα δύο πίσω του άκρα.

 

 

Η Νόρα Σαρηγιαννίδη, όμως, δεν εγκατέλειψε τον Ηρακλή. Άνοιξε το σπίτι και την αγκαλιά της σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα δίνοντας του ίσως την τελευταία ευκαιρία να ζήσει με αγάπη κοντά σε ανθρώπους που θα σέβονται την ιδιαιτερότητα του. Τον έβλεπε όμως να υποφέρει αφού έσερνε τα πίσω του πόδια στο πάτωμα και παρά τη φροντίδα και την αγάπη που δεχόταν ο Ηρακλής από τα μέλη της νέας του οικογένειας, εκείνος γινόταν ολοένα και πιο μελαγχολικός. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των φιλόζωων ώστε να βρεθεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο για το νέο μέλος της οικογένειας της που μπήκε τόσο απρόσμενα στη ζωή της.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ηρακλή και της Νόρας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” συγκίνησε εκατοντάδες φιλόζωους, οι οποίοι προσφέρθηκαν είτε να συμβάλουν οικονομικά στην αγορά του αμαξιδίου είτε να χαρίσουν το καροτσάκι του δικού τους σκυλάκου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η Μ.Κ.Ο. Penny Marathon επικοινώνησε με την Νόρα Σαρηγιαννίδη, ενημερώνοντας την ότι θα παραγγείλει στο εξωτερικό ένα ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο που θα είναι στα μέτρα του Ηρακλή, καλύπτοντας όλα τα έξοδα. Όπως κι έγινε.

Ο Ηρακλής με τη βοήθεια του ειδικού αμαξιδίου χαίρεται πια τη ζωή του, περπατάει και τρέχει χωρίς βοήθεια.