Πίνακες ανεκτίμητης αξίας ζωγραφίζει ο Μπεν βοηθώντας τους φίλους του στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray»

Ο Μπεν δεν είναι ένας απλός σκύλος, αλλά ένας σκύλος – ζωγράφος. Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή του Αλέξανδρου Παράσχη δημιουργεί με τα πατουσάκια του πίνακες ανεκτίμητης αξίας, γεμάτους από χρώματα που φέρουν το αίσθημα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της δύναμης και της αντοχής.

Η ζωή όμως του Μπεν δεν ήταν πάντα πολύχρωμη. Ζούσε αδέσποτος σ’ έναν καταυλισμό στα Οινόφυτα Αττικής, αλλά για καλή του τύχη βρέθηκαν στο δρόμο του δύο νεαροί Άγγλοι, οι οποίοι τον συμπόνησαν και τον πήραν μαζί τους στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».  

 

 

Πώς όμως προέκυψε η ζωγραφική για τον μικρό Μπεν; Ο εκπαιδευτής του κ. Αλέξανδρος Παράσχης μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε για τον μικρό του ταλαντούχο μαθητή: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι για να ενισχύσουμε τη φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» που περιθάλπει, προστατεύει και φροντίζει δεκάδες αδέσποτα ζώα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν κάποια από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο να δοκιμαστούν στην ζωγραφική με το σκεπτικό οι πίνακές τους να διατίθενται προς πώληση και τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται να δίνονται για να σωθούν κι άλλα ζώα ή να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες του καταφυγίου. Ένας λοιπόν από αυτούς τους σκύλους που «αναμετρήθηκε» με τα χρώματα ήταν και ο Μπεν, ο οποίος αποδείχθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο!

 

 

Είμαι σίγουρος ότι οι ζωγραφιές του Μπεν θα αγαπηθούν από πολλούς ανθρώπους και θα  βοηθήσουν τους τετράποδους φίλους του στο καταφύγιο. Είναι πολύ έξυπνος και ατρόμητος. Για την ηλικία του είναι αρκετά πράος. Φιλικός με τ’ άλλα σκυλιά - αρκεί να μην υπάρχει φαΐ γύρω - και με τους ανθρώπους είναι τέλειος. Του αξίζουν τα καλύτερα!».

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σκυλάκια του καταφυγίου να ζωγραφίζουν και φυσικά τον Μπεν σε πολύ μεγάλες στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας…