Ζητούνται αλληλέγγυοι ζωής για τον παράλυτο Άγγελο

Ο Άγγελος βρέθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2014 μέσα σε τσουβάλι που κάποιος ασυνείδητος τον έκλεισε και τον πέταξε σαν σκουπίδι σε κεντρικό δρόμο του Λαυρίου αφού πρώτα τον πυροβόλησε εξ’ επαφής με αεροβόλο όπλο. Η σφαίρα είχε σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη προκαλώντας σοβαρή βλάβη στον νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα την παραλυσία των πίσω άκρων του και την ανικανότητα για φυσιολογική ούρηση και αφόδευση.

Άνθρωποι με αποθέματα ψυχής και θάρρους (Βασιλική Σμιγαδή, Άννα Γερολύμπου, Λίτσα Καραγιάννη, Κατερινα Καλαϊτζάκη και Σοφία Τριανταφύλλου) ασχολήθηκαν με τη σωτηρία του παράλυτου αυτού πλάσματος, που τότε ήταν μόλις 4 μηνών. Προτάθηκε ευθανασία καθώς οι ελπίδες ήταν πολύ περιορισμένες, αλλά ο Άγγελος ήταν ζωηρός και κανείς από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν δεν μπορούσαν να πάρουν αυτή την απόφαση αμαχητί.

 

 

Έτσι ο Άγγελος χειρουργήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2014 από τον ορθοπεδικό Στέργιο Βλαχόπουλο δίνοντας του μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αν και η σφαίρα είχε τραυματίσει τον μυελό των οστών με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Η Σοφία Τριανταφύλλου, γνωστή για την ενεργή φιλοζωική δράση της στο Λαύριο, αλλά κι ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Άγγελο, ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων”:  «Κάναμε τεράστια προσπάθεια με ειδικές υδροθεραπείες και το καλοκαίρι με μπάνια στη θάλασσα και ασκήσεις. Εδώ και 20 μέρες του πήραμε αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο δέχτηκε αμέσως. Ο Άγγελος δείχνει ευτυχισμένος και χαμογελά. Επιτέλους τρέχει. Ο Άγγελος προσπαθεί. Δεν το βάζει κάτω. Θέλει να αποδείξει ότι οι άγγελοι δεν πετούν μόνο, αλλά περπατούν κιόλας. Βάζει δύναμη στα πίσω ποδαράκια του και το πιο σημαντικό αρχίζει να μπορεί να ουρεί κάποιες φορές μόνος του γιατί μέχρι τώρα έπρεπε να του αδειάζει κάποιος την κύστη 3 φορές την ημέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα είχαμε τη βοήθεια φίλων, γνωστών, αγνώστων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνέβαλαν οικονομικά για να χειρουργηθεί ο Άγγελος, δίνοντας και σε εμάς δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος που θα τον αγαπήσει με το καροτσάκι του και θα τον υιοθετήσει. Σημαντική βοήθεια είχαμε από την Κατερίνα, η οποία τον φιλοξένησε στο σπίτι της πάρα πολλούς μήνες κι έζησε από πρώτο χέρι όλη αυτή την πρακτικά και συναισθηματικά δύσκολη κατάσταση».

 

 

Ο Άγγελος βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας επί πληρωμή για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα παραβλέψει την αναπηρία του και θα αγαπήσει τη ψυχή του.

 Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει αυτό το υπέροχο πλάσμα ή να συμβάλει οικονομικά στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων που απαιτούνται για τη διαμονή και διατροφή του μπορεί να καλέσει στα κινητά τηλέφωνα 6937810045 και 6943905952.