Αναρρώνει η σκυλίτσα που ο «ιδιοκτήτης» της την είχε χωρίς φαγητό και νερό για να την τιμωρήσει

Καλύτερα στην υγεία της είναι η σκυλίτσα που εντοπίστηκε τυχαία στις 17 Φεβρουαρίου από περιπατητή να είναι αλυσοδεμένη χωρίς φαγητό και νερό σε μια χαράδρα μέσα στην κοίτη του ποταμού στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας. Το ζώο ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένο και εξαιρετικά φοβισμένο. Για την ύπαρξή του ενημερώθηκε μέλος της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» που ενήργησε άμεσα για τη σωτηρία της σκελετωμένης σκυλίτσας από την ασιτία.

Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Φιλήμονα Διαμαντή όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη και σχεδόν ανύπαρκτα αιμοπετάλια. Η σκυλίτσα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο, ακολουθεί ειδική θεραπεία και ήδη η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί αισθητά.

 

 

Μέσω της ηλεκτρονικής ταυτότητας που έφερε η σκυλίτσα η «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» κατάφερε να εντοπίσει τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη της σκυλίτσας, τον οποίο κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανακασιάς και σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία. Όταν ένας αστυνομικός τον ρώτησε γιατί είχε τη σκυλίτσα σε αυτή την κατάσταση, εκείνος του απάντησε ότι την είχε εκεί για να την τιμωρήσει. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.