Αναρρώνει ικανοποιητικά η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε σεξουαλικά στη Λάρισα

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της σκυλίτσας που νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας, η οποία εντοπίστηκε στις 21 Ιανουαρίου στην οδό Βόλου στη Λάρισα να περιφέρεται με πρόπτωση μήτρας που προκλήθηκε από σεξουαλική κακοποίηση, κομμένα αυτιά και νεκρωμένο το τελευταίο 1/3 της ουράς της.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας «Anim.A.L.» που επισκέφθηκαν χθες τη Ρωξάνη, όπως την ονόμασαν, αναφέρουν ότι η σκυλίτσα είναι αρκετά χαρούμενη και επιζητεί τα χάδια. Συνεχίζει να παίρνει αντιβίωση και θα παραμείνει στην κλινική έως ότου κριθεί ικανοποιητική η επούλωση των πληγών στ’ αυτιά και την ουρά της.

Η επίσημη γνωμάτευση των κτηνιάτρων της Κτηνιατρικής Κλινικής Λάρισας,  η οποία κατατέθηκε στην Αστυνομία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «με την αφαίρεση της μήτρας έγινε ενδελεχή επισκόπηση της και βρέθηκαν δύο εμφανής περιοχές με νεκρώσεις στο ένα από τα δύο κέρατα που είχαν συνθλιβεί μέσα στο σώμα της μήτρας. Με βάση τη γενικότερη εικόνα του ζώου (κομμένα  με ψαλίδι αυτιά και ουρά) και τα ευρήματα της μήτρας δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα σεξουαλικής κακοποίησης του ζώου καθώς τέτοιου βαθμού πρόπτωση σε τόσο μικρόσωμο ζώο δεν δικαιολογείται εύκολα από φυσικά αίτια όπως είναι η γενετική προδιάθεση ή η συνουσία με άλλο ζώο».

 

 

Στη Ρωξάνη χορηγήθηκαν ενδοφλέβια υγρά και αντιβιοτικά κι έγινε ακτινολογική εξέταση της θωρακικής χώρας η οποία και δεν έδειξε παθολογικές αλλοιώσεις. Μετά τη σταθεροποίηση της η σκυλίτσα οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου έγινε ανάταξη της πρόπτωσης και στείρωση. Ταυτόχρονα έγινε καθαρισμός των πληγών στα αυτιά και οριστική αποκοπής του νεκρωμένου τμήματος της ουράς.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας «Anim. A.L.» ευχαριστεί όλους του φιλόζωους που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έκανε μέσα από τη Σελίδα του στο Facebook για να καλυφθείτο ποσό των 400 ευρώ για τη νοσηλεία της Ρωξάνης και πρόσφεραν τη δωρεά τους για το σκοπό αυτό.

Αρκετοί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να υιοθετήσουν τη σκυλίτσα που γνώρισε και βίωσε την ανθρώπινη κτηνωδεία. «Περιμένουμε πρώτα να αναρρώσει πλήρως και να πάρουμε το οκ από τους γιατρούς για να ψάξουμε για υιοθεσία. Πρέπει εκτός των άλλων να δούμε και τη συμπεριφορά της με τους ανθρώπους, μέσα σε σπίτι καθώς και με τα άλλα σκυλιά μετά από όσα πέρασε. Για μας η υπόθεση υιοθεσία είναι πολύ υπεύθυνη πράξη και θέλουμε πάντα να δίνουμε τις σωστές πληροφορίες στον κόσμο που ενδιαφέρεται για τα ζωάκια μας και γι' αυτό άλλωστε τα φιλοξενούμε στα σπίτια μας, για να έχουμε άποψη για το χαρακτήρα τους» αναφέρει το σωματείο. 

Για τη φρικτή κακοποίηση της Ρωξάνης έγινε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας  «Anim.A.L.» καταγγελία στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας. Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε να το καταθέσει είτε απευθείας στην Αστυνομία, είτε στο σωματείο στα τηλέφωνα 6945719693 ή 6973331420 ή 6937012850.