Αναρρώνει ο αδέσποτος σκύλος που πυροβόλησαν στο κεφάλι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές η πρώτη επέμβαση χειρουργικής πλαστικής στην οποία υποβλήθηκε ο αδέσποτος σκύλος προκειμένου να αποκατασταθεί το δεξί τμήμα του προσώπου του που κυριολεκτικά διαλύθηκε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι.  

Το ζώο εντοπίστηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Μεταφέρθηκε επειγόντως στον κτηνίατρο Δημήτρη Χρηστίδη στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαπίστωσε ότι τα τραύματα που φέρει στη δεξιά παρειά, στο δεξί τράχηλο και θώρακα, προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. Όπως εξήγησε ο κ. Χρηστίδης υπάρχει απώλεια δέρματος σε όλη την δεξιά παρειά αφήνοντας εκτεθειμένα τα δόντια της άνω και κάτω γνάθου, τη στοματική κοιλότητα και τη ρίζα του δεξιού κυνόδοντα. Κατά τον καθαρισμό του τραύματος βρέθηκαν αρκετά μεταλλικά θραύσματα πυροβόλου όπλου.

 

 

Ο αδέσποτος σκυλάκος χειρουργήθηκε αφιλοκερδώς από τον κτηνίατρο Δημήτρη Χρηστίδη και όπως όλα δείχνουν η επέμβαση είχε επιτυχία. Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι ο σκυλάκος αναρρώνει και τρώει με πολύ όρεξη. Σε περίπου ένα μήνα θα υποβληθεί και στη δεύτερη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του υπόλοιπου τμήματος του προσώπου του. «Το ενδιαφέρον σας για το πυροβολημένο σκυλάκι ήταν τεράστιο απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Κι επειδή αρκετοί ρωτάτε για τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης της αποκατάστασης του ζώου ,θα θέλαμε να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν δεχόμαστε χρήματα. Το κόστος καλύφθηκε από το κτηνιατρείο» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Χριστίδης.

Δείτε εδώ τον σκυλάκο μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση.