Από Παριανή αδέσποτη γάτα θα γίνει σύντομα Παριζιάνα

Για το Παρίσι θα ταξιδέψει σε λίγο καιρό μια αδέσποτη γατούλα από την Νάουσα της Πάρου για να βρεθεί στην αγκαλιά της Nastassja Renard, η οποία κατά τη διάρκεια των διακοπών της τον περασμένο Σεπτέμβριο την συνάντησε  στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα της Πάρου και την αγάπησε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος για να την πάρει μαζί της στη Γαλλία.

Η Nastassja Renard που είναι βοηθός κτηνιάτρου βρέθηκε ξανά στο κυκλαδίτικο νησί με αποκλειστικό σκοπό να συμβάλλει με την εθελοντική της εργασία στη λειτουργία του κτηνιατρείου του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου». Δεν ξέχασε όμως ποτέ  την αδέσποτη γατούλα που ήθελε να υιοθετήσει κι έτσι η Nastassja Renard επί μια εβδομάδα την αναζητούσε σε όλη την Νάουσα, αλλά προς μεγάλη της απογοήτευση δεν κατάφερε να βρει αυτό το πλάσμα που της έκλεψε την καρδιά. Για δεύτερη φορά η Nastassja Renard έφυγε από την Ελλάδα χωρίς να έχει μαζί της την πανέμορφη Μινού, όπως την ονόμασε.

Οι άνθρωποι όμως του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» θέλοντας να ανταποδώσουν τη σημαντική βοήθεια που πρόσφερε εθελοντικά η Nastassja Renard στο κτηνιατρείο, συνέχισαν να ψάχνουν την αδέσποτη γατούλα  και στάθηκαν πολύ τυχεροί αφού κατάφεραν τελικά να την εντοπίσουν στο Βουνάλι της Νάουσας. Η Μινού σε λίγες μέρες θα εμβολιαστεί, θα σημανθεί ηλεκτρονικά και θα αποκτήσει το πολυπόθητο διαβατήριο για να ταξιδέψει στο νέο της σπίτι στο Παρίσι, αφήνοντας μια για πάντα την αδέσποτη ζωή της στο νησί της Πάρου.

 

 

Το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» αναφέρει για την ιστορία της Μινού: «Σαν να ψάχνεις μια βελόνα μέσα στα άχυρα έμοιαζε η αναζήτηση της αδέσποτης γατούλας Μινού. Η Nastassja είχε δει τη Μινού τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα στη διάρκεια των διακοπών της. Την αγάπησε, την ερωτεύτηκε αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τις διαδικασίες για να την πάρει μαζί της στο Παρίσι που έχει φυσικά κι άλλες γατούλες σπίτι της.

Η Nastassja είναι βοηθός κτηνιάτρου και όπως πολλοί θα θυμούνται είναι ο καλός άγγελος του κτηνιατρείου μας που μας βοήθησε «ψυχή τε και σώματι» στις πρώτες μέρες της λειτουργίας του στις αρχές Απριλίου. Ήρθε από το Παρίσι μόνο για να προσφέρει βοήθεια στους Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου, αλλά και να ψάξει την αγαπημένη της Μινού.

Επί μια βδομάδα η Nastassja πήγαινε καθημερινά στην περιοχή γύρω από τον Άγιο Αθανάσιο, αλλά και σε όλη τη Νάουσα με λιχουδιές να βρει τη γατούλα. Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα τη βρει και γι’ αυτό της είχε κλείσει και θέση στο αεροπλάνο. Έφυγε απογοητευμένη, αλλά ούτε εκείνη ούτε εμείς χάσαμε την ελπίδα.

Και η βελονίτσα μέσα στα άχυρα, μια αδέσποτη γατούλα μέσα σε όλες τις αδέσποτες της Νάουσας μετά από τόσους μήνες βρέθηκε! Εντοπίστηκε από τη φίλη μας Γκι στο Βουνάλι της Νάουσας. Στειρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το Paroscat και την φροντίζουν δύο άξιες εθελόντριες, η Ροξάνα και η Μαρία. Έφτασαν τα καλά νεα στο Παρίσι και η Nastassja ένιωσε να σταματά η καρδιά της από ευτυχία και χοροπηδάει από χαρά. Από την άλλη κάπου στο Βουνάλι της Νάουσας η αδέσποτη Μινού δεν ξέρει ακόμα για την τύχη που την περιμένει για να χαρεί. Σε λίγες μέρες θα βάλει το μικροτσίπ της, τα εμβόλια της και θα της ετοιμάσουμε το διαβατήριο της για να γίνει από Ναουσαία Παριανή… Παριζιάνα».