Το «Ελληνικό Καφενείο» στηρίζει με δύο πιάτα του τον «Κουμπαρά της Γάτας» για τη δημιουργία χώρου φροντίδας των αδέσποτων γατιών της Σύρου

Στον «Κουμπαρά της Γάτας» θα συγκεντρώνονται οι εισπράξεις από τις πωλήσεις δύο παραδοσιακών πιάτων που σερβίρει στους πελάτες του το «Ελληνικό Καφενείο» στην Ερμούπολη της Σύρου αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη επιχείρηση που συμμετέχει στην προσπάθεια να δημιουργηθεί στο νησί ένας χώρος φιλοξενίας, περίθαλψης και προώθησης υιοθεσίας νεαρών γατιών με την ονομασία «Κέντρο της Γάτας του Αιγαίου».

Ο εμπνευστής αυτής της υπέροχης ιδέας του «Κουμπαρά της Γάτας» και του  «Κέντρου της Γάτας του Αιγαίου» είναι ο κτηνίατρος της Σύρου Μανώλης Βορρίσης, ο οποίος δίνει μάχες στο κυκλαδίτικο νησί υπέρ της προστασίας των ζώων προσπαθώντας παράλληλα να εκπαιδεύσει και τους ντόπιους ώστε να αντιληφθούν ότι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων προάγει τον πολιτισμό με θετικό αντίκτυπο στο τουρισμό του νησιού.

«Η διεύθυνση του καταστήματος «Ελληνικό Καφενείο» σερβίρει δύο πιάτα προς όφελος των γατιών της Σύρου και ουσιαστικά ανοίγουμε τον «Κουμπαρά της Γάτας» όπου θα συγκεντρώνουμε χρήματα για τη δημιουργία «Κέντρου της Γάτας του Αιγαίου». Ενός χώρου όπου θα βρίσκουν ανακούφιση τα νεαρά γατάκια που ξεπετάγονται κάθε χρόνο και θα προετοιμάζονται για τα νέα τους σπίτια, και όχι μόνο» αναφέρει ο Μανώλης Βορρίσης.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σύρο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την αξιέπαινη κίνηση ώστε να γεμίζει συνεχώς ο «Κουμπαράς της Γάτας» συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός χώρου που ουσιαστικά θα αλλάζει τη ρότα της ζωής των γατιών που είτε εγκαταλείφθηκαν είτε γεννήθηκαν στους δρόμους.

Όπως εξηγεί ο Μανώλης Βορρίσης η υπό σύσταση αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον «Κουμπαρά της Γάτας» ήδη στήνεται από τη δικηγόρο Μαρούσα Πλατή στην Ερμούπολη της Σύρου ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα της κίνησης αυτής.

Στη φωτογραφία ο Μανώλης Βορρίσης μαζί με τον σεφ του καταστήματος «Ελληνικό Καφενείο» Νάσο Καρανικόλα και τη συνάδελφό του κτηνίατρο Μαρίλια Σαραντοπούλου.